Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jihokorejští agenti o „vyhublém“ Kimovi: Diktátor hubne dál, obavy o zdraví se vrací

Autor: Darina Jíchová - 
14. července 2021
05:05

Hubnutí severokorejského diktátora Kim Čong-una sleduje celý svět, podle jihokorejských agentů tajných služeb měl lídr KLDR shodit už kolem 20 kilogramů. Jeho vzhled nově označili jako „pohublý“. Pozornost je Kimově ubývání na váze věnována proto, že pokud by hubl z nějakého vážnějšího zdravotního důvodu, mohlo by to vést ke změně v čele Severní Koreje. Kim zatím neurčil svého oficiálního nástupce, uvedl list Daily Express.

Kim Čong-un je na přísné dietě, tvrdí jihokorejské tajné služby. Podle jejich informací shodil už přes 19 kilogramů. Agenti ho popsali jako „vyhublého“. Severokorejský diktátor je známý požitkář, dává přednost kvalitnímu tučnému jídlu a vínu, mezi jeho oblíbené delikatesy patří například švýcarský sýr, humr nebo kaviár. Za poslední měsíc se ale zdá být čím dál hubenější. Deník Daily NK potvrdil, že i podle jejich zdrojů má „dole aspoň 20 kilo“.

Dieta a cvičení?

Je otázkou, co je důvodem jeho tak velkého váhového úbytku. Zda se na lídrovi země podepsal nedostatek potravin, kterým trpí celá země, zda se jedná o vážnější zdravotní problémy, či zda hubne na radu lékaře, aby zdravotním problémům předešel. Daily NK s odkazem na zdroje z KLDR tvrdí, že Kim je na dietě a poslední dobou se často uchyluje do „utajeného fitness rezortu“. Tento fakt potvrdili i jihokorejští agenti.

„Vyhublý“ Kim se podle nich vrátil do metropole Pchjongjang a „věnuje se vládnoucím povinnostem“, stojí rovněž ve zprávě jihokorejských tajných služeb. Agenti nevědí, zda se Kim vzdal i kouření. Na snímcích, které státní agentura KCNA zveřejnila po víkendu, severokorejský diktátor skutečně vypadá výrazně hubeněji, přestože o ztrátě 20 kilogramů se mluvilo už dříve. Na fotkách je změna váhy patrná hlavně v obličeji, Kim ztratil pro sebe tak charakteristické naducané tváře.

Zhubnutí využila propaganda

„Vidět našeho váženého generálního tajemníka Kim Čong-una tak pohublého, to nám láme srdce, lidé se na takové fotky dívají se slzami v očích,“ uvádí komentář ve státním tisku. Od minulého roku Kim s jistotou zhubl, loni vážil kolem 140 kilogramů, to je nejvíc od doby, kdy se v roce 2011 ujal vlády.

Jak přesně Kim hubne a co za dietu drží, není známé. Státní tisk ale situaci využil a jeho hubenější vzhled označil za odraz toho, že jejich „vůdce je oddaný a pilně pracující“ a že se v současnosti zabývá hlavně problematikou nedostatku potravin v zemi. „Tisk má jasnou zprávu pro lidi, a to takovou, že jejich vůdce pracuje tak těžce, aby vyřešil krizi, že se zapomíná najíst, a tak hubne,“ komentoval pro Daily Mirror severokorejský zběh Ahn Čan-il.

strejda777 ( 14. července 2021 16:03 )

Tak nečti naše čučkaře...a ještě k tomu Bleskáče! Najdi si zahraniční zprávy od ověřených zdrojů, pokud se ten Kimouš tak zajímá!

NovyZakon ( 14. července 2021 13:46 )

To jsou nejspíš jediné zásadní informace o Severní Koreji, které naši čučkaři zjistili -))

jajas ( 14. července 2021 12:21 )

No už to chtělo dávno! Akorát se mi pořád nějak nezdá, že by byl vyhublý...?

Zobrazit celou diskusi