Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Příště žádnou sukni!“ První dámu Bidenovou potrápil vítr, do pouště změní šatník

Autor: Darina Jíchová - 
11. března 2021
22:10

První dáma Spojených států Jill Bidenová se tento týden dostala do prekérní situace, vítr jí během návštěvy základny Námořní pěchoty USA v Kalifornii nadzvedával sukni. Bidenová si s úsměvem přidržovala „zlobivou“ sukni a následně vtipně dodala, že při příští návštěvě se obleče lépe, informoval list Daily Mail.

Jedním z hlavních projektů první dámy jsou rodiny amerických vojáků, na ty se Bidenová zaměřovala už jako druhá dáma USA, když její manžel, prezident Joe Biden, sloužil jako viceprezident v administrativě exprezidenta Baracka Obamy.

Nehodu se sukní vzala s úsměvem

Na vojenskou základnu ve městě Twentynine Palms vyrazila Bidenová tuto středu, zastavila se v dětském centru při základně, kde je momentálně 14 předškoláčků. Když vystoupila z helikoptéry, měla co dělat, aby udržela svou sukni. Pro návštěvu zvolila teplou bundu od návrhářky Veroniky Beardové, z pod které jí vykukovala áčková sukně světle modré barvy, model doplňovala rouška a „pirátské“ mokasíny značky Stubbs and Wootton. Boty ji vyšly na 11 tisíc korun.

„Poznámka pro příště: Až zase pojedu do pouště, tak ne v sukni,“ zhodnotila Bidenová svou situaci před partnerkami a partnery amerických vojáků. Jednalo se o její třetí zastávku na vojenské základně na západním pobřeží USA, první dáma během svých návštěv představovala svůj projekt „Joining Forces“.

Před shromážděnými také s nadšením prohlásila, že se jejímu manželovi podařil prosadit krizový balíček v objemu skoro 42 bilionů korun. Nejvíce se ale bavila ve společnosti dětí. „Dobrý den, paní první dámo!“ vítali ji předškoláci sborově. „Dobré ráno, ráda vás všechny vidím. Říkejte mi Jill, prosím,“ vyzvala je Bidenová.

První dámu trápí problémy vojenských rodin

Vedle vojenských rodin se první dáma věnuje také oblasti vzdělávání, oba programy jsou jí velmi blízké. Sama Bidenová se celý život zabývá učením a zároveň je součástí vojenské rodiny, například její nevlastní syn Beau Biden sloužil v armádě. V rámci svého programu týkajícího se vojenských rodin se chce zaměřit na tři hlavní témata: vzdělání, zaměstnání a zdravý životní styl. Do iniciativy spadají jak vojáci, jejich rodiny, tak samozřejmě i veteráni.

První dáma USA Jill Bidenová. První dáma USA Jill Bidenová. | Reuters

„Návštěvy na základnách jsou součástí snahy první dámy vyslechnout si problémy vojenských rodin a poučit se o nich přímo od rodin. Chce se dozvědět, jakým výzvám čelí, co nejvíce potřebují a co jim chybí, hlavně během pandemie koronaviru,“ objasnila tisková kancelář první dámy.

„Nikdy jsme si ani nepředstavovali, jak světová pandemie může zasáhnout naše vojáky a jejich rodiny,“ prohlásila Bidenová. „Jak nám naši muži a ženy můžou sloužit, když jejich rodiny čelí takovým problémům jako, zda vůbec budou mít jídlo na stole,“ zakončila Bidenová.

Video  Potlesk pro Jill Bidenovou a chladná Melania  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi