Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bidenův parťák z útulku pokousal ochranku. Prezidentští ovčáci museli pryč z Bílého domu

Aktualizováno -
10. března 2021
09:25
Autor: sova - 
9. března 2021
22:55

Dva němečtí ovčáci patřící americkému prezidentovi Joeu Bidenovi a první dámě Jill Bidenové byli minulý týden „vyhozeni“ z prezidentského sídla ve Washingtonu a navráceni do rodinného domu Bidenů v Delaware. Důvodem bylo agresivní chování Majora v Bílém domě. Informuje o tom americká stanice CNN.

Major, kterého si Biden přinesl v listopadu 2018 z útulku pro zvířata v Delaware, měl podle svědků pokousat člena ochranky Bílého domu. Zdravotní stav muže není znám, nicméně epizoda byla natolik závažná, že psi byli následně přesunuti do Wilmingtonu ve státě Delaware, kde nadále zůstávají.

Major, kterému jsou 3 roky, je mladší ze dvou Bidenových psů a je o něm známo, že občas vykazuje rozrušené chování. S tím byli ještě před incidentem obeznámeni i pracovníci v Bílém domě, se kterými CNN mluvila.

Major na gauči

Starší z Bidenových německých ovčáků, zhruba 13letý Champ, kvůli svému pokročilému věku fyzicky zpomalil. Champ a Major se přestěhovali do Bílého domu v lednu, necelý týden po Bidenově inauguraci.

Začala jsem být posedlá tím, aby se naši psi usadili, protože máme starého psa a velmi mladého,“ řekla Jill Bidenová Kelly Clarksonové minulý měsíc během vystoupení v talk show americké zpěvačky.

„Musí jezdit výtahem, na což nejsou zvyklí, a musí chodit ven na trávník se spoustou lidí, kteří je sledují. Bidenová také uvedla, že jediné místo, kam psi nemají dovoleno, je nábytek, i když připustila, že už „načapala“ Majora na gauči.

Video  Přísaha Joea Bidena  - Reuters
Video se připravuje ...

abaron ( 12. března 2021 16:43 )

...vystresovaný pes... jedine pokúše..los dementos provokatéra..vo svojom teri­tóri­u.sv­orky­...a existujú odborníci na akčnejších jedincov...

abaron ( 12. března 2021 16:40 )

...to že pes v takom veku vyhľadáva pohovku známená,že má problémy s kĺbami a je mu zima...

adamice ( 10. března 2021 13:35 )

Jít by měli všichni. Nejen ti psi.

Zobrazit celou diskusi