Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

K premiérovi se nastěhovala budoucí tchyně. Pomáhá Johnsonově „vydřičce“ s péčí o dítě

Autor: Darina Jíchová - 
11. ledna 2021
20:30

Sídlo britských premiérů v Downing Street má novou nájemnici, k Borisovi Johnsonovi a jeho snoubence Carrie Symondsové se nastěhovala její matka, bývalá právnička Josephine McAffeeová. Podle zdroje listu Daily Mail trojice vytvořila v době pandemie koronaviru „domácí bublinu“, McAffeeová také dceři pomáhá s péčí o osmiměsíčního syna Wilfreda.

Premiér Johnson má za sebou rok plný událostí, v únoru 2020 těsně před plným vypuknutím pandemie koronaviru v Evropě, společně se Symondsovou, které láskyplně říká „vydřička“, oznámil zasnoubení i očekávání prvního potomka. Pak ale udeřil koronavirus, kterým se nakazil sám premiér. Také Symondsová přiznala, že na sobě pocítila příznaky nákazy, na rozdíl od premiéra se z toho ale rychle dostala.

Johnson skončil v nemocnici na jednotce intenzivní péče a pár dní to s ním bylo opravdu vážné. Premiér nemoc ale porazil a o několik týdnů později se mohl radovat z nového potomka, pro premiéra to bylo už šesté dítě. Wilfred se narodil 29. dubna, koronavirus však nepolevoval. Snoubenci sice stihli uspořádat křtiny, ale svatbu odložili.

Bubliny jsou v Británii povolené

V Británii sice platí přísná opatření, vláda však umožnila vytvořit dvěma domácnostem tzv. domácí bublinu. To znamená, že lidé ze dvou domácností se mohou sestěhovat či pravidelně vídat, a to za podmínek, že jedna z domácností má pouze jednoho člena, který je tak nucen žít osamocen, nebo že je v domácnosti dítě mladší jednoho roku. 

Premiérův mluvčí odmítl situaci komentovat, stejně jako tisková mluvčí Symondsové, ta to vysvětlila tím, že McAffeeová je soukromá osoba, a tudíž o ní nebudou zveřejněny žádné informace. Premiérova rodina využívá prostornější byt č. 11, ke stejnému kroku přistoupili i expremiér David Cameron s rodinou, která by se do menšího bytu v č. 10 nevešla.

Rodiče Symondsové

McAffeeová v minulosti působila jako právnička britského deníku The Independent, kde úzce spolupracovala s jeho spoluzakladatelem Matthewem Symondsem, se kterým si začala románek. Symonds byl ženatý se třemi dětmi. McAffeeová otěhotněla, uznávaný novinář ale zůstal se svou ženou. Symondsová vyrůstala se svou matkou.

Také Symondsová si v roce 2018 začala se ženatým mužem, Johnson byl na začátku jejich vztahu stále ještě ženatý se svou druhou ženou Marinou Wheelerovou, se kterou má 4 děti. Johnsonova žena ho ale vyhodila z domu, následoval vleklý rozvod, který byl dokončen až v roce 2020.

Video  Babiše bych volil jako svého nástupce, řekl Zeman  - Blesk
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi