Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Macron (42) tráví s Brigitte (67) každou volnou minutu: Bojí se prezident, že mu žena uteče?

Autor: Darina Jíchová - 
28. listopadu 2020
12:49

Milostný příběh francouzského prezidenta Emmanuela Macrona (42) a jeho o 25 let starší manželky Brigitte (67), která bývala jeho učitelkou na střední škole, fascinuje mnohé novináře a životopisce. Téma z různých pohledů zpracovalo už nespočet neautorizovaných biografií, ta poslední věnuje pozornost vzájemné závislosti mezi manželi, uvedl magazín Gala.

Na pulty knihkupců se ve středu 25. listopadu dostala kniha „Emmanuel Macron: Prezident zloděj“, v originále Emmanuel Macron: Président cambrioleur“, z pera novinářky Corinne Lhaïkové. Autorka se zmiňuje o jejich malých rituálech, kterých se i v Elysejském paláci drží, a o tom, jak je pár na sobě závislý. Píše o tom, jak spolu manželé tráví každou volnou chvilku a vždycky si najdou čas na to, aby si mohli popovídat.

Lhaïková popsala několik příhod z Elysejského paláce, moment, kdy Macronovi sledovali televizi, konkrétně stanici BFM TV, a prezident na adresu novinářů utrousil: „No, podívej se na ty de*ily.“ Podobně ohnivě se v přítomnosti manželky vyjádřil na adresu svého předchůdce François Hollandea, který má pro současnou první dámu velmi nelichotivou přezdívku, říká jí „ta stará“.

„Jsme ale rodina jako každá jiná.“

„Měli jsme tu neuvěřitelnou možnost se poznat. Jsme velmi šťastní, když jsme spolu. Potřebujeme být spolu. Jedinou atypickou věcí, která nás odlišuje od jakéhokoliv jiného páru, je náš věkový rozdíl. Jsme ale rodina jako každá jiná,“ svěřila se autorce Macronová. Lhaïková měla možnost nahlédnout do soukromí Macronových a potvrdila, že skutečně „potřebují být spolu“.

První dáma Francie Brigitte Macronová První dáma Francie Brigitte Macronová | Reuters

„Během dne jsou v neustálém kontaktu, posílají si zprávy,“ píše Lhaïková. Odhalila, že první dáma často chodí „ven“, na procházku Paříží, prostě pryč z Elysejského paláce. Potkává se s lidmi a promlouvá s Francouzi. Na večer si pak vždycky připraví „hlášení“ pro manžela, kterému detailně popíše, co jeho lidé prožívají a na co si stěžují.

Macron: Drahoušku, jsme tady

Novinářka vyzdvihla opakující se scénu, několikrát byla svědkem toho, jak Macron vyhledává svou manželku. „Byli jsme v kanceláři v přízemí Elysejského paláce, Emmanuel se bavil s dvěma lidmi. Jakmile Brigitte vešla do místnosti, okamžitě ji zaregistroval a zavolal: Drahoušku, jsme tady,“ vypráví Lhaïková. Zdůraznila, že místnost je sice větší, ale je čtvercová a přehledná, nebylo možné, aby první dáma přehlédla manžela a jeho hosty. „Emmanuel na ni volal, jako by se bál, že mu unikne, že mu uteče. Jsou skutečně rozkošným párem,“ dodala Lhaïková.

Video  Trump hodnotil tělo francouzské první dámy: Poslechněte si, co řekl.  - Reuters, Facebook / Elysejský palác
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi