Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ivanka Trump přirovnala otce k Churchillovi. „Vyhrajeme!“ tvrdí a vybrala miliony na kampaň

Autor: Darina Jíchová - 
1. listopadu 2020
17:13

Ivanka Trumpová posledních několik měsíců strávila prací na otcově prezidentské kampani, Donald Trump v nadcházejících volbách usiluje o znovu zvolení. Během jeho prezidentury Trumpová působila jako jeho nejdůvěrnější poradkyně. Od srpna pečlivě objíždí Spojené státy a lobbuje za otce, kde může, pro jeho kampaň se jí podařilo vybrat už 815 milionů korun. Na jedné z akcí dokonce od dárců získala 104 milionů korun, čím žporazila rekord exprezidenta Baracka Obamy z roku 2014. Trumpová rovněž nešetří chválou na adresu svého otce, Trump je podle ní „prezident lidu“, o víkendu ho dokonce přirovnala legendárnímu někdejšímu premiérovi Velké Británie Winstonu Churchillovi, uvedl list Daily Mail.

Do volebního dne – úterý 3. listopadu – zbývá už jen pár dní, miliony Američanů už odvolily, další to ještě čeká. Oba kandidáti, Trump i jeho demokratický sok Joe Biden, do poslední chvíle objíždějí USA a přesvědčují voliče. Prezidentská kampaň ale stojí peníze, asi nejúspěšnější výběrčí na Trumpově straně je jeho nejstarší dcera Ivanka.

Biden má víc peněz

„Dárci byli nadšení, že se mohli s Ivankou sejít osobně a vyslechnout si ji. Promluvila s nimi o otcově politice i o jeho plánech na další čtyři roky,“ okomentovala předsedkyně Republikánského národního výboru Ronna McDanielová. Trumpové se dokonce podařilo zlomit Obamův rekord z roku 2014, kdy během jediné akce vybral 88 milionů korun. První dcera ho porazila o 16,3 milionů korun. Jinak ale Trump za Biden dost zaostává, demokrat od dárců získal přes 4 miliardy korun, současný prezident jen 1,4 miliardy.

Trumpová se zaměřuje hlavně na ženské voličky, právě u žen totiž Trump v posledních letech ztratil přízeň. Tento víkend vystoupila ve městě Canfield v Ohiu, kde překvapivě přirovnala svého otce k Churchillovi. „Legendární Winston Churchill řekl: Lví srdce měl národ. Já měl to štěstí být povolán, abych obstaral řev. Nepřipomíná vám to politiku našeho prezidenta?“ prohlásila na mítinku s Trumpovými podpůrci.

Ivanka věří v otcovo vítězství

„Tenhle výrok mi tolik připomíná našeho prezidenta a jeho vládu. Dal nám tolik řevu. Donald Trump přišel do Washingtonu s jedním jediným záměrem, a to udělat Ameriku znovu skvělou,“ dodala následně na svém twitteru.

„Za tři dny od této chvíle vyhrajeme, zajistíme další čtyři roky pro tohoto prezidenta lidu, pro Donalda Trumpa,“ hlásala Trumpová. Připustila, že komunikační styl jejího otce je netradiční, ale zdůraznila, že i jeho „nefiltrované tweety nesou plody“. Během mítinku se rovněž opřela do demokratů. „Demokratická strana není, co bývala,“ řekla shromážděným. „Amerika zkrátka potřebuje mít další čtyři roky válečníka v Bílém domě,“ uzavřela Trumpová.

Video  Melania versus Ivanka: Trumpovy ženy se moc nemusí  - Reuters
Video se připravuje ...

frantacizek ( 1. listopadu 2020 23:00 )

koukal jsem na NFL a běžely jen reklamy ducka, tak snad ty finance Biden pouští tím správným směrem. Pač bych je čekal v přestávkách NFL zápasů, na NBC jsem to neviděl. Jsou to nervy, větší náskok sice než měla Hillary, ale Američané se stali před 4 lety nevyzpytatelným národem, když pustili ducka do Bílého domu..

frantacizek ( 1. listopadu 2020 20:38 )

no jestli má Trumpeta něco společného s Winstonem, tak možná to, že se taky narodil v šatně uprostřed večírku , možná taky to, že by mohl být příznivcem monarchie jako Winston, což by mu dalo 100% moc, kterou ani v podmínkách Ústavy USA úplně ve všem nemá.
Churchill byl milovníkem studené války, což bych Trumpetě taky věřil, že k tomu může mít sklony, nicméně kdo by v tomhle případě nahradil to hitlerovské Německo?? Čína? To by pak ale nešlo se spojenectvím s Putinovým Sovětským svazem, které má podstatně blíže k té Číně. Taky tady nevidím v USA žádného Chamberlaina, který zrodil hrdinu v osobě Churchilla, jenž si prosadil pokračování války proti Hitlerovi, nechat to na Chamberlainovi, zřejmě Hitler válku vyhrál prostřednictvím nějakého paktu-dohody.
Vidím tam vícero rozporů - Churchill by prý pronikavých rozumových schopností.. Ale navečer to pobavilo, Ivanko

sekebo ( 1. listopadu 2020 18:31 )

Věřím, že svět bude mnohem šťastnější a bezpečnější, když Kačer Donald Trump skončí.

Zobrazit celou diskusi