Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Islamisté odpálili bombu v autobuse, 10 mrtvých: „Těla jsou rozervaná,“ popsal hrůzu svědek

Autor: ČTK - 
31. května 2020
12:50

Nejméně deset lidí dnes přišlo o život nedaleko somálské metropole Mogadiša při explozi výbušného zařízení v autobusu. Dalších 12 lidí utrpělo zranění. Podle agentury AFP to oznámilo somálské ministerstvo informací.

„Nejméně deset civilistů zahynulo dnes ráno při explozi v oblasti města Lafole,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení k incidentu. Dodalo, že minibusem jeli truchlící na pohřeb.

Svědci události uvedli, že vozidlo exploze zcela zničila. Na místě zůstala roztrhaná nebo hrůzně spálená těla. „Bylo to strašné... Výbuch nastal, když autobus projížděl kolem, je úplně zničený. Těla těch civilistů jsou rozervaná,“ citovala AFP jednoho z nich.

Další svědek řekl, že v autobusu jelo více než 20 lidí a že nejméně deset z nich výbuch zabil. Další podle něj utrpěli vážná zranění a záchranky je převezly do nemocnice.

Nikdo se zatím k tomuto zjevně bombovému útoku nepřihlásil. AFP poznamenala, že podobné atentáty, při nichž obvykle umírají civilisté, má v Mogadišu a jeho okolí na svědomí islamistická teroristická milice Šabáb.