Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„První frajer“ o vztahu s Čaputovou: S dcerami se kamarádí. Na co se nechal sbalit?

Autor: Nikola Forejtová - 
27. května 2020
05:10

Mohutnou odezvu zanechala zpráva o novém románku slovenské prezidentky Zuzany Čaputové (46) a jejího bývalého poradce v oblasti životního prostředí Juraje Rizmana (44). Právě ochrana přírody tyto dvě hrdličky spojila dohromady. Rizman v rozhovoru pro server Pluska prozradil, čím jej blonďatá hlava státu okouzlila, a okomentoval krátce i vztah s jejími dcerami. 

Zuzana Čaputová má nového „prvního frajera“. Své srdce dala svému bývalému poradci a známému aktivistovi Juraji Rizmanovi„Je to chytrá a krásná žena. Obdivuji její ohromný optimismus a energii,“ řekl slovenskému serveru Pluska na otázku, čím jej jeho milá okouzlila. 

Rizman: Děti nechte stranou

Čaputová si z dlouholetého manželství s Ivanem Čaputou odnesla dvě dcery - Emmu (16) a Leu (19). S těmi si podle svých slov Juraj rozumí. „Myslím, že s nimi mám kamarádský vztah. Pokud dovolíte, děti jsou však přesně jedna z těch částí našeho soukromí, kterou chceme udržet co nejvíce mimo pozornost médií,“ uvedl. 

Volby na Slovensku: Volby na Slovensku: Igor Matovič (OLaNO) s rodinou a prezidentka Zuzana Čaputová Volby na Slovensku: Volby na Slovensku: Igor Matovič (OLaNO) s rodinou a prezidentka Zuzana Čaputová | ČTK/Šálek Václav

Rizman si je vědom, že bude jeho nový vztah veřejnou senzací. „Budeme se však snažit, aby náš vztah zůstal co nejvíce naší soukromou záležitostí,“ dodal s tím, že je připraven bojovat. 

O tom, že by vztah hlavy státu se svým bývalým poradcem neměl být přílišně propírán, prosí i kancelář prezidentky. „Nenáleží mi to nijak komentovat. Všichni by měli respektovat soukromí paní prezidentky,“ reagoval mluvčí Martin Strižinec pro slovenský server Topky.

Láska z kamarádství a aktivismu

Podle webu Topky se zatím nedá mluvit o společném bydlení. Jisté ale je, že má zamilovaný páreček společnou minulost, ale i společné zájmy. Čaputová je totiž známa svým bojem za ochranu životního prostředí, což může Jurajovi, jakožto známému aktivistovi z Greenpeace, imponovat.

Právě i díky ochraně životního prostředí se Čaputová s Rizmanem potkali. „Známe se od roku 2008. Pomáhal jsem pezinské občanské iniciativě v jejich kampani proti místní skládce odpadu,“ uvedl Rizman v rozhovoru pro Glob loni, když se stal prezidentčiným poradcem. Tehdy byli ještě přátelé a Čaputová prožívala románek s muzikantem Peterem Konečným

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová s novým partnerem Jurajem Rizmanem (vpravo) na setkání na podporu klimatu Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová s novým partnerem Jurajem Rizmanem (vpravo) na setkání na podporu klimatu | Twitter/Juraj Rizman

Rizman také prozradil, že s Čaputovou pracoval i ve VIA IURIS a že doposud měli slovenští prezidenti úplně jinak nastavené priority, než má právě Čaputová. „Podle mého názoru pro žádného prezidenta nebylo téma ochrany životního prostředí tak srdcovou záležitostí,“ uvedl před rokem v rozhovoru z postu jejího poradce. Poté, co ale přátelský vztah přerostl v lásku, se Juraj přemístil do kanceláře místopředsedy parlamentu Juraje Šeligy (Za lidi). 

Vedle aktivisty si ze života odnáší o dva roky mladší Juraj ještě jedno přízvisko: lenivý rebel. „Víc jak učit se, ho bavilo jezdit s kamarády na kolech (...) Psát a číst se Juraj naučit musel. Nešlo mu to lehce. Ne proto, že by byl hloupý, ale proto, že byl na učení strašně líný,“ popisuje Jurajův život slovenský server Světlo pod peřinkou, kde se sdílí životní motivační příběhy. 

fromoutofnowhere ( 27. května 2020 20:33 )

neuveris, ale presne to mi behalo po rozume

marmat ( 27. května 2020 19:24 )

Hlavně, že ušetří redakce plat za admina.....
Pravidla diskuze dlouhodobě :
"RING VOLNÝ"

marmat ( 27. května 2020 19:22 )

2 a 3.místo patří dvěma MIMOŇŮM:

Zendriks: Cigán Bagár namr.d.al dcerunku v 16 letech...tpč...to je materiál...a ve 43 letech vypadá na 60...*** morgoš
27. 05. 2020 13:23
****­******­******­******­**
Zendriks:Tohle jí zlomí vaz...takovýho šmejda si vydržovala..pitcha
27. 05. 2020 13:14)

marmat ( 27. května 2020 19:17 )

Mysleli jste, že má troll IQ aspoň 65 ???
Zapomeňte Nemůže to být víc, než 50....
******
vítězem se dnes stává :
aIIahakbar:Na druhou stranu se nikdy netajila svoji láskou k přičmoudlíkům, tak má jednoho imigranta doma, no.
27. 05. 2020 140

slovan1954 ( 27. května 2020 19:08 )

Zobrazit celou diskusi