Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Greta (17) má kontrakt s veřejnoprávní televizí. Dokument odhalí i její „tiché chvíle“

Autor: Darina Jíchová - 
11. února 2020
21:00

Švédská aktivistka Greta Thunbergová (17) bude spolupracovat s britskou stanicí BBC na tvorbě dokumentární série, která se bude zabývat její mezinárodní environmentální kampaní. Cyklus se zaměří na všechny kroky, které je nutné přijmout v boji s klimatickými změnami. Producent BBC Rob Liddell klimatické změny označil za „nejdůležitější téma dneška“. Thunbergová své nové angažmá oznámila na svém twitteru, informoval list Daily Mail.

Dokument bude sledovat snahu Thunbergové přesvědčit světové lídry, aby přijali zodpovědnost za „důsledky své nečinnosti“ v otázce klimatických změn.

„Klimatické změny jsou pravděpodobně to nejdůležitější téma našich životů, takže mi přijde vhodné připravit směrodatný cyklus, který se bude zabývat fakty a vědou za touto komplexní otázkou,“ vysvětlil Liddell svůj záměr.

Video  Podívejte se na emotivní projev Grety Thunbergové: Ukradli jste mi dětství!  - Reuters
Video se připravuje ...

Thunbergová jako osobnost

„Spolupráce s Gretou je výjimečným privilegiem, poskytne nám vhled do života světové ikony a jedné z nejznámějších osobnostní na světě,“ doplnil Liddell. Thunbergová následně twitterový příspěvek stanice BBC sdílela na svém profilu. Série mimo klimatických změn bude mapovat i dospívání Thunbergové, bude sledovat „tiché chvíle“ školačky, při kterých píše své silné projevy, které ovlivňují tisíce po celém světě.

Dokument jako vysvětlení

Stanice BBC doufá, že dokument osvětlí dlouhodobý boj s klimatickými změnami, ukáže fakta, na kterých se zakládá, kroky, kterými je nutné se řídit, největší nebezpečí, před kterými lidstvo stojí, i životy aktivistů, jako je právě Thunbergová.

Sérii bude natáčet studio BBC Science Unit, je otázkou, zda první díl bude připraven do klimatické konference COP26, která se v listopadu 2020 uskuteční ve skotském městě Glasgow.

postremussatyr ( 12. února 2020 11:05 )

Na zemi je 7 miliard lidi s kterými zámeta a a clouma par milionu vychcanku
pro svuj prospěch a oni jim to žerou tak že co dodat

Lubomír Babáček ( 11. února 2020 23:16 )

No vida, tak se jí to přece jen povedlo. S pomocí pomatené Gretinky se její vykutálená rodinka dostala konečně tam, kam nejspíš chtěla. Světové povědomí, coby celebrita první kategorie, hlavní roli v zřejmě nekonečném televizním pořadu televize BBC a s tím spojené nemalé peněžní obnosy. No, když taťka, jako herec nemá dostatečnou kvalitu, tak vyšinutá cérečka je pro tuto komedii ideálním materiálem. Nutno uznat, že je to docela chytrý tah na branku, jelikož klimatičtí alarmisté mají dnes nejvíce prostoru k demagogickým výlevům do všech světových stran. Chce to jen trošinku zapřemýšlet a je vymalováno.

nemocna ( 11. února 2020 23:08 )

Je od narození postižená ano, ale rozumu a odhodlání jít za svým cílem má víc než zdravý lidé a kde jaký politik, kteří by se měli starat o změnu chování lidí k této planetě než bude pozdě, klimatické změny jsou důsledkem našeho chování a pokud tak co nejdříve neučiníme bude s námi všemi konec, naší vinnou vymřeme ale zničíme i celou planetu, přírodu, zvířata, nevážíme si všeho co na zemi máme a bude to náš trest i když za to všichni nemůžeme

sigmae ( 11. února 2020 23:00 )

super, tleskám a přeji mnoho štěstí

vagin-analev ( 11. února 2020 21:39 )

Ochrana klimatu ano. Jen ta chudinka by se měla léčit. Na první pohled je vidět že je nemocná.

Zobrazit celou diskusi