Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zahnala vůdce ISIS do tunelů, sama málem zemřela. Fenka Conan dostala medaili od Trumpa

Autor: ČTK - 
25. listopadu 2019
22:09

Americký prezident Donald Trump v Bílém domě přivítal neobvyklého hosta - služebního psa americké armády, který pomohl dopadnout vůdce Islámského státu abú Bakra Bagdádího. „Tohle je Conan, právě teď nejspíš nejslavnější pes na světě,“ představil novinářům, manželce Melanii a viceprezidentu Mikeu Penceovi belgického ovčáka doprovázeného psovodem.

Bagdádí zemřel minulý měsíc v Sýrii, když na sobě v tunelu odpálil výbušninu a zabil sebe a tři děti. Tunel se při výbuchu zhroutil a vojáci se k tělu museli prokopat. Pes Conan se při operaci zranil. „Jsme poctěni, že je tu Conan s námi a že mu v Bílém domě můžeme odevzdat medaili,“ řekl prezident novinářům v zahradě prezidentské rezidence. „Conan je skutečný hrdina,“ dodal Pence.

Trump koncem října oznámil smrt Bagdádího na tiskové konferenci ve Washingtonu. „Zločinec, který se ze všech sil snažil zastrašovat ostatní, strávil své poslední chvíle v naprostém strachu, panice a hrůze, vyděšený z toho, že po něm jdou americké síly,“ prohlásil tehdy. „Dostal se až na konec tunelu, zatímco ho naši psi pronásledovali. Odpálil vestu a zabil sebe a své tři děti. Jeho tělo bylo znetvořené výbuchy,“ popsal operaci prezident.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

borjar ( 26. listopadu 2019 04:26 )

Vietnamci milují hafany .

techtle_mechtle ( 26. listopadu 2019 01:40 )

Pes je nejužasnější a nejupřimnější tvor na zemi!To jen lidi jsou nepředstavitelný kreatůry!🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Lubomír Babáček ( 25. listopadu 2019 23:47 )

Pes, coby nejodvážnější člen americké armády, bez kterého by vůdce ISIS nedostali. Opravdu jsem hrdý na to, že jsme v NATO.

sigmae ( 25. listopadu 2019 23:26 )

gratuluji, a hlavně ať se fenečka po letech dočká lepšího důchodu, než policejní psi v ČR, tzn prodání za 500 Kč komukoliv..i psychopatům a sadistům

Zobrazit celou diskusi