Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Perverzní kněží (83 a 59) zneužívali neslyšící děti. Soud jim dal tvrdé tresty

Autor: ČTK - 
25. listopadu 2019
19:50

Argentinský soud poslal do vězení dva kněze za sexuální obtěžování neslyšících dětí v katolické škole. Nicola Corradi byl odsouzen na 42 let a Horacio Corbacho na 45 let. Obtěžování dětí se podle agentury AP událo mezi lety 2004 až 2016 ve škole pro neslyšící a sluchově postižené na severozápadě Argentiny. Oběťmi je deset tehdejších studentů školy.

83letý Corradi pochází z Itálie a 59letý Corbacho je Argentinec. Oba byli zadrženi již v roce 2016. V případu byl rovněž poslán do vězení na 18 let zahradník Armando Gómez. Dva kněží spolu se zahradníkem byli obviněni ze sexuálního obtěžování za zvláště přitěžujících okolností a z hrubého zacházení s nezletilými.

Případ v době svého odhalení šokoval argentinské obyvatele. Navíc se ukázalo, že italský duchovní byl z podobných trestných činů obviňován již během svého působení v italské Veroně, nikdy však nebyl z ničeho formálně obviněn. Jak poznamenala agentura AP, Vatikán podle všeho o Corradim věděl již od roku 2009, když veřejně vystoupilo několik studentů katolického institutu Antonia Provoly a zveřejnilo detaily o obtěžování i jména těch, kteří se ho dopouštěli. Vatikán tehdy nařídil vyšetřování a potrestal čtyři obviněné duchovní, nicméně Corradiho nikoli.

zdenekksevratiI ( 25. listopadu 2019 21:46 )

Ano, tohle je zločinná katolická církev taková, jaká doopravdy je. A v našem absurdistánu jim ještě cpeme miliardy

Citronel ( 25. listopadu 2019 21:05 )

To prostě nejde,i když si udělám na ocasu uzel,tak pořád ty tlaky jsou a žádným modlením se jich nezbavím.Do služeb pána snad vstupují samí postižení homouši,asi tak 9 z 10 má nějaký podobný hřích.

zlymikes ( 25. listopadu 2019 20:53 )

Ano, církev je svatá a je nutné ji respektovat i živit. Bohužel,někteří slabí jedinci /každý druhý/ podlehnou pokušení a zhřeší. Stejně by mne zajímalo, kdo vymysle ten jejich celibát, když Ježíš žil s bývalou štětkou Máří Magdalénou. Asi právě proto.Ale kolik svých věrných připravili o radost ze sexu se ženou a nechali jim pouze pravou ruku.

Zobrazit celou diskusi