Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Je vtipná a milující.“ Kadeřník se zastal „ledové královny“ Trumpové

Autor: Darina Jíchová - 
30. listopadu 2019
14:28

První dáma Spojených států Melania Trumpová je pod neustálým drobnohledem novinářů. Reportéry zajímá, co má na sobě, jak vypadá, co sdílí na svých sociálních sítích, co říká a také to, co neříká. Její skutečnou povahu ale kromě rodiny a nejbližších přátel nikdo nezná. „Je to skvělá, milující, vtipná a neuvěřitelná žena,“ popsal slovinskou exmodelku její kadeřník, a odhalil tak, jaká podle něj první dáma skutečně je. Zprávu přinesl list Daily Express.

Izraelský vlasový stylista Mordechai Alvow popsal, že první dáma se na veřejnosti, zvláště pak před novináři, „záměrně drží zpátky“. Podle Alvowa se v soukromí chová úplně jinak než před kamerami. O Trumpové se často píše, jako o „krásné, ale strohé až chladné“ první dámě. Z počátku manželovy prezidentury se jen zřídka usmívala, po třech letech v Bílém domě se už i ona na veřejnosti občas uvolní a usměje.

První dáma USA Melania Trumpová První dáma USA Melania Trumpová | Reuters

Alvow spolupracuje s Trumpovou už 13 let, promluvil o ní už několikrát. Během prezidentských voleb v roce 2016 ji v rozhovoru pro web Forward.com popsal jako „neuvěřitelnou a milující ženu“. „Přál bych si, aby tuto svou tvář ukazovala víc i na veřejnosti. Drží se hodně zpátky, když je v záběru kamer,“ vysvětlil Alvow.

Kadeřník a první dáma se rychle spřátelili

„Je otevřenější a šťastnější, když kolem nejsou kamery. Její obličej se zjemní a ona se uvolní. Není ale žádná herečka,“ řekl kadeřník v loňském interview pro kanál Refinery29. „Vybudovala si jeden styl pro veřejnost, matka. Dá se říct snad i matka veřejnosti. Každý si tak nějak přeje, aby jeho matka měla jeden pevný a neměnný styl,“ doplnil Alvow.

Stylista rovněž popsal, jak se s první dámou seznámil. „Tým japonské verze magazínu Vogue mě v roce 2005 poslal na Floridu do Mar-a-Lago, do Trumpova sídla. Připravovali svatební speciál a chtěli tam mít Melanii, která se ten rok vdávala,“ vypověděl kadeřník. „V té době ji všichni znali jen jako další manželku Donalda Trumpa,“ dodal Alvow.

„Přijel jsem do Mar-a-Lago a okamžitě se z nás stali přátelé. Byla nadšená z toho, jak jsem ji učesal, a zeptala se, jestli bych jí vlasy dělal pravidelně. Souhlasil jsem,“ svěřil se kadeřník. Vypověděl rovněž, že se vůbec nezměnila ani poté, co se stala jednou z nejslavnějších žen světa. Dodal, že ji jezdí česat do Bílého domu, případně ji doprovází na cestách do zahraničí.

Stylista: Máme důvěrné pouto

„Skutečnost, že se známe tak dlouho, nám pomohla vytvořit si důvěrné pouto,“ Alvow není jen jejím kadeřníkem, ale také důvěrníkem. „Mluvíme o všem, od vlasů přes módu, cvičení až po jídlo nebo spiritualitu,“ pochlubil se. „A samozřejmě, hovor se často stočí k politice,“ přiznal stylista.

„Nejsem to já, kdo načíná toto téma. Hlavně proto, že vím, že má hodně práce a nechci ji dál zatěžovat. Ale ano, mluvíme o tom, hodně jsme probírali její iniciativu Buďme nejlepší (poz. red. z anglického Be Best), zvláště když pro svou kampaň hledala jméno,“ prohlásil Alvow. Stylista odtajnil, že se stará i o vlasy jejího syna Barrona.

Zobrazit celou diskusi