Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dojetí, nebo strach? Vojačky se fotily s Kimem. Diktátor se usmíval, ženy plakaly

Autor: Darina Jíchová - 
25. listopadu 2019
20:35

Severokorejská agentura KCNA zveřejnila snímky z návštěvy ženské vojenské základny, kam zavítal vůdce země Kim Čong-un. Diktátor se nechal vyfotit obklopený vojačkami v zeleném stejnokroji a stejným účesem. Kim se na záběru usmívá, ženy naopak pláčou, uvedl deník Daily Mail.

V odlehlé základně na jihozápadním pobřeží země známé pod kódem 5492 většinou probíhá vojenský výcvik žen. Vojačky obklopily severokorejského vůdce, byly oblečené do stejné uniformy, a dokonce měly stejný sestřih, na jejich tvářích se zračily různorodé emoce, některé se pro kameru usmívaly, mnohé plakaly. Kim se uprostřed žen „zubil“ od ucha k uchu.

Summit s USA bude jen, když KLDR něco dostane

Kim provedl inspekci výcvikové jednotky, zastavil se i na dalších základnách na západním pobřeží. Snímky byly zveřejněné krátce poté, co KLDR odmítla účast na dalším summitu se Spojenými státy. Podle severokorejského ministerstva zahraničí by další jednání zneužil prezident Donald Trump, aby se mohl „vychloubat, ale summit by neměl žádný význam“.

KLDR v oficiálním prohlášení uvedla, že nemá zájem na dalším setkání, pokud nezíská „něco na oplátku“. Podle vyjednavačů je summit naprosto zbytečný, pokud Washington není připraven uvolnit přísné sankce uvalené na Severní Koreu.

jameson ( 25. listopadu 2019 21:38 )

Muset se povinně nechat vyfotit s Buclíkem, tak bych i já slzu uronil.

Jarabak ( 25. listopadu 2019 21:05 )

To není strach. To je čistá láska a dojetí. Jako když se vildumetzová potká se zemanem.

pfoto1 ( 25. listopadu 2019 21:04 )

No to je mi zavádějící titulek Blesku! Samozřejmě že strach! Když už měly ty stejné účesy, orgány a považme dokonce i stejné uniformy, tak nepřipadá v úvahu, že by mohly mít i něco jiného, než stejný strach...

Zobrazit celou diskusi