Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Štěně „jednorožce“ chce z útulku přes 50 lidí. Má v sobě zřejmě geny jezevčíka

Autor: tsv - 
16. listopadu 2019
09:50

Štěně s ocáskem na čele, které připomíná bájného jednorožce, se přes noc stalo hvězdou internetu. Americká záchranná stanice Mac's Mission, která Narwhala zachránila, se díky malé superstar těší pozornosti v celý Spojených státech. Reportáž o jejím svěřenci se objevila i na CNN. Zranění malého psího jednorožce se rychle léčí a za několik týdnů bude připravený na to najít u někoho nový domov.

Desetitýdenní štěně našli venku v mrazu s omrzlinami na tlapkách. Ty už se mu ale postupně hojí a pejsek je čím dál tím aktivnější. Veterináři Narwhalovi také objevili červy, ale štěněti byla hned nasazena správná medikace, díky které bude brzy po problému.

Narwhala našli spolu s dospělým jezevčíkem. Podle stanice by se mohlo jednat o otce štěněte, je tedy možné, že malý nalezenec v sobě má i jezevčí geny.

Zájem o jednorožčí štěně projevilo už přes 50 lidí a organizace se bojí, aby kvůli Narwhalovi nezůstali další psi v útulku na vedlejší koleji.„Doufáme, že se budou potenciální majitelé dívat i na ostatní nalezence,“ sdělili členové stanice Mac's Mission.

Nezisková záchranná stanice na svém facebookovém profilu Mac the pitbull zveřejnila malého Narwhala hrajícího si s dalším z nalezenců. „Ptali jste se nás, zda Narwhalovi ocásek překáží při hraní...,“ napsala organizace k příspěvku. Pejsek je stejně akční a hravý jako každé jiné štěně.

Monikay ( 16. listopadu 2019 18:45 )

to s tím ocáskem taky pohybuje?

Zobrazit celou diskusi