Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tři krávy přežily hurikán a doplavaly do bezpečí. Majitel se těší na jejich návrat

Autor: Darina Jíchová - 
14. listopadu 2019
23:05

Když se v září přes Bahamy, Kubu, Floridu a jihovýchodní pobřeží Spojených států přehnal ničivý hurikán Dorian, způsobil značné škody. A na svědomí má nejméně 67 lidských životů. Jeho řádění si však vyžádalo i nespočet mrtvých domácích a hospodářských zvířat. V případě tří krav se ukázalo, že některá zvířata mají silnou vůli žít, sudokopytníky smetl cyklón do moře a předpokládalo se, že se utopili. Tři krávy se ale zachránily a pasou se spokojeně na březích Severní Karolíny, jak informoval deník Daily Mail.

Příběh trojice zvířat zaujal snad všechna světová média, krávy z ostrovu Cedar Island musely plavat přes osm kilometrů, než narazily na pevninu severokarolínského Národního parku ostrova Outer Banks. Správci parku si jich poprvé všimli zhruba měsíc po úderu hurikánu. Společně s krávami se na ostrovu pohybuje 28 divokých koní, které sem rovněž „přivála“ tropická bouře.

Správci popsali, že park a celý ostrov Outer Banks nebyly Dorianem přímo zasažené, nicméně jejich břehy „spláchla mini tsunami“, kterou živel způsobil. Po dvoumetrové přílivové vlně na plážích zbylo mnoho naplavených trosek. Voda sem zřejmě přinesla i zvířata.

Krávy se vrátí domů

„Zvířata musí zpátky domů,“ řekl místnímu tisku mluvčí Národního parku B.G. Horvat. „Na ostrov to není daleko, asi osm kilometrů. Budou je muset odvézt na lodi, zvířatům budou podána sedativa,“ doplnil. „Je to dojemný a jímavý příběh, koně i krávy se našli a drží při sobě,“ vypověděl Horvat. Tři krávy jsou přeživší z dvacetičlenného stáda, které patřilo Woodymu Hancockovi.

„Jakmile se rozhodne, jak se bude postupovat, s radostí budeme při převozu asistovat a zajistíme všechno potřebné,“ nechala se slyšet Nena Hancocková, manželka chovatele. Doplnila, že jim patří i koně, které původně tvořili padesátihlavé stádo.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi