Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Trumpův syn čelil zlobě publika. Bránila ho přítelkyně, předčasně prchali ze sálu

Autor: ČTK - 
11. listopadu 2019
16:58

Donald Trump mladší, který nyní cestuje po Spojených státech a propaguje svou knihu o temných plánech levice, pobouřil v neděli publikum, když odmítl odpovídat na otázky. Syna prezidenta Donalda Trumpa nejdříve hosté bouřlivě vítali, pak ale skandováním žádali debatu, uvedla dnes televize Fox News.

„USA! USA!“ volal dav, když se prezidentův nejstarší syn Donald objevil v přednáškovém sále Kalifornské univerzity v Los Angeles. Když se ale publikum asi 450 lidí dozvědělo, že se část s otázkami veřejnosti neuskuteční, začali se návštěvníci hlasitě domáhat nápravy.

Trump se několikrát pokusil dav utišit, ten se ale nadále domáhal debaty. Přítelkyně prezidentova syna Kimberly Guilfoyleová, která ho na univerzitu doprovázela, publiku řekla, že rodiče na ně nemohou být pyšní, když takto vyrušují.

Protože domluva nepomohla, Trump s Guilfoyleovou místo dvouhodinového sezení sál po zhruba dvaceti minutách opustili.

Deník The Guardian napsal, že otázky byly zrušeny z časových důvodů. Sám Trump mladší jako další z důvodů uvedl, že odpovědi by mohly být na sociálních sítích překrouceny, což by jeho otce poškodilo.

Donald Trump junior, syn amerického prezidenta Donald Trump junior, syn amerického prezidenta | ČTK/AP Eric Gay

V knize Triggered: How the Left Thrives on Hate and Wants to Silence Us (možno přeložit jako Odjištěno: Jak levice těží z nenávisti a chce nás umlčet), která vyšla před týdnem, Trump mladší obviňuje levici z cenzury a z toho, že dusí otevřenou debatu, poznamenal portál Business Insider.

Zobrazit celou diskusi