Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Viděl znásilnění své mladé ženy a uřízl útočníkovi penis. Teď muži hrozí vyšší trest

Autor: tva - 
21. října 2019
23:00

Děsivá událost se odehrála v obci Ševčenkove v Charkovské oblasti na východě Ukrajiny. Ženu, která se vracela kolem jedné hodiny v noci z diskotéky, znásilnil útočník. Při činu jej však přistihl manžel oběti a zneuctění své manželky ukončil nezvykle brutálním způsobem – mužovi uřízl penis. Nyní mu však hrozí vyšší trest než násilníkovi. Informuje o tom britský web Daily Mail.

Žena se s přáteli rozloučila zhruba v jednu hodinu po půlnoci a zamířila ke svému domovu, vzdáleném jen něco přes 300 metrů od podniku. Když kráčela kolem činžovního domu, zezadu na ni zaútočil násilník Dmitrij Ivčenko (25). Své oběti zakryl ústa rukou, aby nebyl slyšet její křik a vtáhl ji do křoví.

Manžel oběti, který večírek opustil zhruba deset minut po ní, měl však stejnou cestu. Když procházel kolem místa, kde se odehrávalo znásilnění, uslyšel hluk. Přistoupil blíže a spatřil Ivčenka, jak škrtí jeho ženu a znásilňuje ji. Útočníka okamžitě napadl – udeřil jej do hlavy a z kapsy vytáhl švýcarský kapesní nůž. V reakci na to, čeho byl právě svědkem, na místě uřízl násilníkovi penis.

Manžel odkráčel do blízké vesnice a nechal se odvést na policii

„Byl stále v šoku ze scény, jíž byl před několika vteřinami svědkem. Jednal v afektu, nebyl si vědom svých činů. Tím ztratil možnost rozumět tomu, co dělá,“ uvedl médiím Dmitrij Spaskin, advokát manžela.

Výkřiky útočníka a vzlykání oběti probudily obyvatele domu, před kterým se hrůzná událost odehrála. Matka ženy okamžitě zavolala na Ivčenka policii, zatímco ostatní přivolali zraněnému útočníkovi záchrannou službu. Šokovaný manžel z místa činu odešel.

„Ušel zhruba 13 kilometrů než dorazil do sousední vesnice. Tam potkal známého a požádal jej o odvoz na policejní stanici, kde se ke všemu přiznal,“ dodal advokát. Manžel byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví a umístěn do vazby. Místním sdělovacím prostředkům později řekl, že nedokáže vysvětlit, co se mu v danou chvíli stalo.

Násilník obtěžoval ženy pravidelně

Násilník byl mezitím hospitalizován v místní nemocnici a podstoupil operaci. Primář chirurgického oddělení Sergej Mitrakov médiím sdělil, že pacient potřebuje dlouhodobou léčbu. O tom, zda existuje šance na to, aby Ivčenko získal znovu penis, lékaři odmítli spekulovat. Stejně tak nezodpověděli dotaz, jestli by v takovém případě bylo možné plně obnovit funkčnost orgánu.

Policie útočníka obvinila ze znásilnění. Prozatím zůstává v nemocnici pod policejním dohledem. Jak se později ukázalo, ženy v obci Ivčenko obtěžoval pravidelně.

„Jednou se mě pokoušel uhodit a zatáhnout do křoví. Odtáhla jsem se od něj a řekla mu, aby přestal. Potom mi řekl, že toho budu litovat,“ uvedla jedna z obyvatelek Hanna Khaustová. A stejně jako ostatní ženy z obce vyjádřila podporu manželovi oběti. „Ivčenko mohl znásilnit klidně kteroukoliv z nás. Pokud by to (manžel oběti) neudělal, nadále by na nás dorážel a útočil,“ dodala.

V případě, že bude shledán vinným, čelí manžel trestu odnětí svobody ve výši až osmi let. Násilníkovi Ivčenkovi hrozí nejvýše pět let. Znásilněná manželka je po události v psychiatrické péči.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině