Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zastřelil manžele na ulici loveckou puškou. Panika a tragická dohra sporu o letitý dluh

Autor: ČTK - 
30. ledna 2019
16:35

Přímo u budovy okresního soudu v přístavním městě Mykolajiv na jihu Ukrajiny jeden z místních obyvatel dnes odpoledne zastřelil manželský pár z Oděsy. Motivem byl podle místního serveru NikVesti soudní spor o letitý dluh, který střelec odmítal uznat, přestože mu jej soud nařídil zaplatit. Po vynesení verdiktu vznikl mezi stranami sporu konflikt, který ukončila střelba.

„Žena zemřela na místě, muž v sanitce. Střelce pohotově zadržel policista, který projížděl kolem,“ uvedla policie. Pachateli za dvojnásobnou vraždu hrozí až doživotí. K vraždě střelec použil loveckou karabinu Sajga, což je civilní verze proslulé automatické útočné pušky Kalašnikov.

Podle očité svědkyně vypálil do manželů několik ran, než zasáhla policie. „Všichni byli vyděšení, utíkali v panice, všichni jsme byli šokováni. Odehrálo se to přímo u východu ze soudu, (zastřelená) žena spadla na auto našeho spolupracovníka. Není tu jen soud, ale i dětské kroužky, kavárna, banka, všechno možné. Střelec přišel k autu, vytáhl zbraň a zastřelil manželský pár. Slyšela jsem čtyři nebo pět výstřelů. Pak přijela policie,“ vylíčila pracovnice soudu, která si nepřála být jmenována. Střelec měl podle některých informací komplice, po kterém policie pátrá.

milan1959 ( 30. ledna 2019 18:12 )

Na příkaz Hradu byla zrušena diskuze ke článku "Hrad roztančí Zemanův ples: Lístky za 10 tisíc, Michal David a kanec do tomboly". Bravo soudruhu Zemane

Zobrazit celou diskusi