Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sexuální predátor je kvůli chybě teplického soudu na svobodě! Znásilňoval a týral prostitutky, stojí v obžalobě

Autor: chal - 
30. ledna 2019
11:22

Teplický soud musel propustit na svobodu Miroslava Ch., kterého loni v dubnu zatkli kriminalisté a obvinili ho z týrání a znásilňování prostitutek. Rozhodování o vzetí do vazby i o vině měl totiž na starosti tentýž soudce, což podle zákona nelze. Vazba tak musela být zrušena a Miroslav Ch. si na verdikt počká na svobodě.

Kriminalisté Miroslava Ch. zatkli minulý rok v dubnu a následně ho obvinili ze sexuálního násilí na devíti ženách. Muž si v minulosti za obdobnou trestnou činnost už trest odseděl. Vězení ani pobyt v ústavu ale očividně nápravný účel nesplnily, a tak kriminalisté navrhli umístit ho do vazby, aby nemohl v trestné činnosti pokračovat.

Krajský soud v Ústí nad Labem policistům vyhověl. U ústeckého soudu byl tehdy na půlroční stáži teplický soudce Martin Parolek a o vazbě spolurozhodoval. Když se pak vrátil do Teplic, dostal případ na starost. To ale odporuje zákonu, Miroslav Ch. tak musel být z vazby propuštěn. Na kauzu upozornila Mladá fronta DNES.

Miroslav Ch. jezdil ze teplickými prostitutkami z Mělnicka. Scénář se pokaždé opakoval – násilník se se ženou dohodl na sexu a autem ji odvezl na odloučené místo. Tam pak placeným společnicím začaly chvíle hrůzy. Prostitutka Žaneta například Miroslavovu agresi trpěla čtyři hodiny. „Jestli mi to neuděláš, tak tě rozsekám!“ křičel na ni prý.

Útočník pak Žanetu fackoval a tahal za vlasy. Bil ji do obličeje a mlátil lokty. Oběti se nakonec podařilo utéct jen v podprsence. Další útok cílil na prostitutku v šestém měsíci těhotenství. Stejně jako Žanetu ji deviant bil a znásilňoval.

Recidivista byl za stejnou trestnou činnost odsouzen už v roce 2006. Místo 11 roků, které mu přiřkl soud, si nakonec odseděl sedm let a pak se přesunul do ústavu, odkud byl v lednu 2017 propuštěn. Podle lékařů se totiž jeho stav zlepšil a už stačila pouze ambulantní sexuologická léčba. Už v březnu ale Miroslav Ch. napadl další ženu a policie ho nakonec obvinila celkem z devíti útoků. Za ty mu hrozí až 10 let vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání