Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trumpovi vyvezli českou „babi“: Zelníčková (93) v New Yorku slavila i s pravnoučaty

Autor: Darina Jíchová - 
25. září 2019
13:25

Dcera prezidenta USA Donalda Trumpa Ivanka Trumpová nedávno sdílela na instagramu narozeninové přání své české babičky Marie Zelníčkové (93). Tento týden ji společně se svými sourozenci vzala v New Yorku na oběd, sešly se tu všechny prezidentovy děti z prvního manželství s českou lyžařkou Ivanou Trumpovou-Zelníčkovou (70), napsal deník Daily Mail.

Donald Trump mladší svou milovanou babičku tlačil na vozíku po newyorských ulicích, obědu se překvapivě účastnila i jeho bývalá manželka Vanessa, svou přítelkyni, bývalou moderátorku televizní stanice Fox Kimberly Guilfoyleovou, nechal doma. Trumpovi svou babi, jak jí říkají, vzali do vyhlášené italské restaurace Altesti.

Není přesně jasné, jak dlouho je Zelníčková v USA, ke slavnostnímu obědu rodina zasedla v úterý 24. září, většina hostů dorazila s dárkovými taškami s nápisy „Happy Birthday“, je tedy jasné, že se slavily narozeniny Zelníčkové. Češka obklopená svými vnoučaty a pravnoučaty vypadala velmi spokojeně.

Trumpovi si na svou babičku udělali čas i přes svůj nabitý program, všichni se účastní probíhajících jednání v sídle OSN. Ivanka se navíc nedávno vrátila z Říma, už v pondělí ale byla v New Yorku, v úterý se celá rodina sešla na projevu prezidenta Trumpa, doprovázela je také jejich nevlastní sestra Tiffany Trumpová.

Prezident na slavnostním obědě chyběl

Pak si tři sourozenci se svými partnery a dětmi odskočili do restaurace za babičkou, celou rodinu obklopovala početná skupina bodyguardů. Ivanka stejně jako její matka Ivana dorazila v bílém, obě obskakovaly Zelníčkovou. Prezident Trump se obědu neúčastnil, na svou první tchyni ale velmi dá. V loňském roce ji dokonce pozval do Bílého domu.

První manželství s českou lyžařkou vydrželo Trumpovi 15 let, Ivana z Československa utekla v roce 1976, o rok později si v USA vzala současného prezidenta, pár se rozvedl v roce 1992. Trump se oženil ještě dvakrát, Ivana jen jednou. Češka však byla před prezidentem provdaná za rakouského lyžaře Alfreda Winkelmeiera, pár spolu vydržel ale jen dva roky.

doktormediciny ( 25. září 2019 19:40 )

....tak by mne zajimalo, jestli je ten prezident katolik...

Evka4 ( 25. září 2019 16:50 )

Ty brďo, babka je dobrá Ta bude asi nesmrtelná

Zobrazit celou diskusi