Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dva Němci zneužili v kempu desítky dětí. „Odporné, zrůdné, odpuzující,“ řekla soudkyně

Autor: ČTK - 
5. září 2019
09:49

Soud v německém Detmoldu poslal na 12 a 13 let do vězení dva muže, kteří dlouhá léta zneužívali děti a mladistvé v kempu v Lügde na severozápadě země. Informovala o tom agentura DPA. Po odpykání trestu soud pro pachatele nařídil ještě zabezpečovací detenci, která je preventivním opatřením a má chránit společnost před pachateli nebezpečné trestné činnosti.

Šestapadesátiletý Andreas V., který byl odsouzen ke 13 letům odnětí svobody, a 34letý Mario S., který dostal o rok kratší trest, řadu let opakovaně sexuálně zneužívali 34 dětí. Dopustili se toho ve stovkách případů.

Některé z dětí, které se staly jejich oběťmi, byly v předškolním věku. Muži děti zneužívali ve zchátralém příbytku Andrease V. v kempu v Lügde, kde dlouhodobě bydlel. Jednou z jejich obětí byla i dívka, kterou měl Andreas V. svěřenou do péče a která později k nim přiváděla další děti.

„Stále je těžké slovy popsat to, co se dělo,“ řekla soudkyně Anke Gruddaová. Slova jako „odporný, zrůdný, odpuzující“ podle ní nestačí. Soudkyně Andreasovi V. a Mariovi S. řekla, že svým obětem zničili dětství.

 

Muži děti od konce 90. let zneužívali ve zchátralém příbytku Andrease V. v kempu v Lügde, kde dlouhodobě bydlel. Jednou z jejich obětí byla dívka, kterou měl Andreas V. svěřenou do péče a která k nim později přiváděla další děti. Znalkyně z oboru psychiatrie tohoto muže popsala jako narcistního a antisociálního manipulátora s hluboce zakořeněnými sklony ke zneužívání dětí.

Oba muži své činy u Andrease V. v kempu v Lügde i v bytě u Maria S. v nedalekém Steinheimu fotografovali a filmovali. Policisté později v jejich počítačích našli tisíce souborů s fotografiemi a videonahrávkami, na nichž bylo zachyceno sexuální násilí na dětech a mladistvých.

Německá média uvádějí, že tento případ nemá zřejmě v kriminální historii země obdoby. Ukázal ale i selhání jak policistů, tak sociálních pracovníků, kteří zprvu nedělali pořádně svou práci a ignorovali varovné signály. Policisté pak přehlédli důkazy na místě činů, důkazní materiál se jim rovněž poztrácel.

77fugas- ( 5. září 2019 13:21 )

Ja bych chtěl bejt v deseti zneužitej.Libilo by se mi to.

pajato73 ( 5. září 2019 13:08 )

jses vul... nevis, jake to je, s tim zit...

tojevrazdanachcala ( 5. září 2019 12:22 )

No a mě nikdo nezneuzil a já si to už ve 13ti letech přál.

anonym01- ( 5. září 2019 11:35 )

ANI BYCH SE NEDIVILA.BUZ IK JE NAPUL PEDOFIL SE ŘÍKÁ...

Zobrazit celou diskusi