Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Úřednice dostala padáka kvůli fotkám v Playboyi. Není „příkladná“ zaměstnankyně, tvrdí šéfové

Autor: Darina Jíchová - 
28. srpna 2019
13:00

Sedmadvacetiletá Ruska Anna Anufrijevová po pěti letech rezignovala na funkci odborné poradkyně při státním úřadu v Tumeni. O místo ji připravily její erotické fotografie v pánském časopisu Playboy. Anufrijevová se přihlásila do soutěže o nejvíc sexy dívku roku, ve svém medailonku se Ruska netajila tím, že je státní úřednicí. Časopis Playboy se za Anufrijevovou postavil, její nadřízení ji ale vyzvali k rezignaci s tím, že její chování je neetické. Zprávu přinesl list The Moscow Times.

„Anna Anufrijevová má naši plnou podporu, litujeme toho, že zveřejnění erotických snímků je pro ženy stále riskantní a že kvůli tomu přišla o práci,“ uvedl časopis ve svém oficiálním prohlášení. „Zavolali si mě na pohovor a řekli mi, že moje chování je neetické a že už nikdy nebudu smět pracovat ve vládním úřadu,“ sdělila rozhlasové stanici Free Europe Anufrijevová.

Ruská státní zaměstnankyně kvůli fotkám v Playboyi přišla o práci. Ruská státní zaměstnankyně kvůli fotkám v Playboyi přišla o práci. | Instagram Anny Anufrijevové

Ruska: Nevyhodil mě zaměstnavatel, ale společnost

„Dodali, že se nemůžu vyrovnat jiným příkladným státním zaměstnancům,“ dodala. Anufrijevová přímo neuvedla, že byla „donucena“ k odchodu, prohlásila však, že jí nadřízení „rezignaci rozhodně nerozmlouvali“. „V podstatě mě nevyhodili moji nadřízení, ale společnost, ve které žijeme,“ vysvětlila Ruska.

Anufrijevová se do soutěže přihlásila sama. „Viděla jsem reklamu na instagramu, domluvila jsem si focení – vždycky jsem si chtěla nechat udělat sexy fotky, a snímky jsem poslala do Playboye,“ svěřila se tisku.

Učitelku vyhodili kvůli fotce v plavkách

Není ale první státní zaměstnankyní, která kvůli odhalené fotografii přišla o práci. Loni se řada ruských učitelek zapojila do kampaně „Učitelé jsou taky lidi“, kde na svých sociálních sítích sdílely fotky v plavkách, aby podpořily kolegyni Viktorii Popovou (26), která kvůli snímku v tankinách musela odejít ze zaměstnání.

 

PPP150W ( 28. srpna 2019 17:26 )

Jasně. Můžete to jít říct kanadskému premierovi. Tyhle přiblblé předsudky mám nejraději.

Monikay ( 28. srpna 2019 15:03 )

tak už mi podruhé smazali nevinný komentář

Evka4 ( 28. srpna 2019 14:42 )

Státní úředník by se neměl veřejně vyvalovat nahej a taky nemá být potetovanej. Jinak může jít dělat do hampejzu.

Zobrazit celou diskusi