Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

V letadle vypukl požár a cestující zahltil kouř. Nouzově přistálo ve Valencii

Aktualizováno -
5. srpna 2019
22:35
Autor: simao - 
5. srpna 2019
22:23

Na palubě letadla společnosti British Airways, které letělo z Londýna do Valencie, vypukl patrně požár. Kabinu s cestujícímu zaplnil kouř, letadlo muselo nouzově přistát. První informace hovoří o 19 zraněných. Cestující popsali na sociální síti, že vše proběhlo rychle a brzy bylo celé letadlo plné kouře a lidé se snažili dostat ven na vzduch, kterého bylo v letadle čím dál tím méně. 

Letadlu s technickými problémy na trase Londýn–Valencie se podařilo nouzově přistát poté, co kabinu zaplnil kouř, uvedl The Guardian. Španělský sportovní novinář Dani Meroňo Bori uvedl, že cestující museli být z letounu evakuováni pomocí záchranných skluzavek.

Podle listu The Sun se kabina zaplnila hustým dýmem za několik sekund. Pasažéři byli v zakouřeném malém prostoru asi 15 minut, než se pilotům podařilo přistát. 

„Zázrak! Letadlo, ve kterém jsme letěli z Londýna do Valencie, začalo hořet. Právě jsme přistáli,“ tweetoval španělský cestující. Zdokumentoval i paniku, která na palubě vznikla. „Snažíme se dostat ven, ale nic nefunguje. Jsme v pasti, ani se neotevřou dveře. Přistáli jsme na letišti Manises,“ uvedl a popisoval velký šok, když se kabinou začal šířit hustý kouř.

Společnost British Airways potíže letounu potvrdila. „Můžeme potvrdit, že let BA422 British Airways z Heathrow do Valencie se v pondělí účastnil tohoto incidentu. Letadlo Airbus A321 přistálo a všichni cestující a posádka vystoupili,“ podotkla společnost.

„Otřesný zážitek z letu do Valencie. Cítila jsem se jako v hororovém filmu. Naštěstí jsou všichni v bezpečí. Letadlo se naplnilo kouřem, museli jsme být evakuováni,“ popsala další cestující. ČT24 na twitteru uvedla, že zranění utrpělo 19 lidí.

Zobrazit celou diskusi