Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pilot nouzově přistál s letadlem do moře hned vedle pláže plné lidí! Z motoru mu stoupal dým

Autor: shp - 
18. července 2019
11:46

Štěstí v neštěstí měl americký pilot Trevor H. Deihl (23) v Marylandu. Když jeho stroji Cessna 172 RG z roku 1981 začal ve vzdálenosti asi 1,6 kilometru od pobřeží vynechávat motor a začalo se z něj kouřit, nasměroval malé letadlo směrem k pláži. Tam s ním nouzově přistál ve vodě tak šikovně, že se nestalo nic nejenom koupajícím se lidem, ale ani jemu.

Trevor zrovna letěl z města Reedville ve státě Virginia, když jeho stroj dostal kolem čtvrt na sedm vpodvečer technické problémy. Motor začal vynechávat a stoupal z něj dým. Mladý pilot se nacházel 1,6 kilometru od pobřeží, ale zachoval chladnou hlavu a začal se přibližovat k pláži.

Nouzové přistání v moři

Nakonec nouzově přistál asi 400 metrů od pobřeží. „Podíval jsem se nahoru a viděl letadlo, jak letí přímo nad nás. Řekla jsem svému manželovi: Podívej se na to. To je divné, je velmi blízko,“ popsala dramatickou situaci Charlotte Higdonová webu CBS Baltimore.

Motor vydával zvuky, jako že se zastavuje, a z jedné strany vycházel kouř. Z našeho úhlu to vypadalo, jako že padá a zasáhne nějakou rodinu v písku,“ dodala. Naštěstí se tak nestalo a pilot přistál s letadlem ve vodě. Mořské vlny pak stroj dostaly až na pobřeží.

Nikdo nebyl zraněn

Zdravotníci poté prohlédli Trevora, k jejich překvapení však neměl žádné zranění. Nouzovým přistáním, které mohlo dopadnout tragicky, se nyní bude zabývat Vyšetřovací komise leteckého úřadu stejně jako Federální vyšetřovací úřad, který převzal veškeré informace od místní policie. Hlavně, že se nikomu nic nestalo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání