Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Razie odhalila knedlíčkové překupníky. Šest osob skončilo v cele

Autor: ČTK, for - 
2. srpna 2019
07:15

Vídeň se pustila do kuriózní pátrací akce ve více než 500 restauracích s asijskou kuchyní. Potravinová inspekce chce prověřit, zda podniky neprodávají nelegálně vyrobené čínské knedlíčky z tajné výrobny, kterou začátkem týdne odhalila finanční policie, informovala agentura DPA.

„V jednom bytě byly vyrobeny tisíce knedlíčků, musíme se přirozeně podívat, kam se poděly,“ řekl deníku Kurier mluvčí vídeňské potravinářské inspekce Alexander Hengl. „Proto prověřujeme všechny podniky, které něco takového nabízejí,“ dodal s tím, že z pohledu inspekce je problematické především porušování hygienických předpisů.

Inspekce chce celkem navštívit 535 restaurací; v některých provozech již podle Hengela problémové knedlíčky odhalila.

Finanční policie odhalila nelegální výrobu ve vídeňské čtvrti Favoriten v pondělí. Šest osob bylo přitom zatčeno. Podle oficiálního prohlášení úředníci přímo na místě zajistili tisíce knedlíčků a velké zásoby mouky. Zadržení tvrdili, že pokrm vařili pro vlastní potřebu.

Podobný případ se v rakouské metropoli odehrál před pěti lety a i tehdy byly nalezeny nelegálně vyrobené knedlíčky. Odběrateli byly podle Hengla různé asijské restaurace a obchody. Úřady se domnívají, že v pozadí obou případů jsou stejní lidé.

Zobrazit celou diskusi