Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič ve Vídni schválně najížděl do lidí. Zastavila ho až střelba policie

Muž (†43) ve Vídni úmyslně najížděl do lidí. Útočníka zneškodnila policie (ilustrační foto)
Muž (†43) ve Vídni úmyslně najížděl do lidí. Útočníka zneškodnila policie (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
9. února 2019
16:55

Ve Vídni v noci na sobotu řidič (†43) úmyslně najížděl do chodců a poté ve snaze ujet najížděl i na policisty, kteří ho postřelili. Odpoledne muž, který měl u policie přes padesátku záznamů, zranění podlehl, napsala agentura APA.

Policii v noci jistý mladík a žena informovali, že se na ně pokoušel najet řidič. Ten jim také vyhrožoval smrtí. Přivolaná hlídka se muže pokusila neúspěšně zastavit. Řidiče, který ulicemi ujížděl rychlostí až přes 110 kilometrů v hodině, nezastavily ani varovné výstřely.

Šofér zemřel po zásahu do stehna

Policie následně zablokovala silnici autem, muž ale na policisty ve velké rychlosti najížděl, proto na něj hlídka několikrát vystřelila. Jeden z projektilů zasáhl řidičovo stehno a způsobil rozsáhlé krvácení. Záchranáři museli řidiče oživovat a nemocnice označila jeho stav za stabilní, odpoledne ale muž zemřel.

APA uvedla, že útočník byl policii dobře znám, neboť měl na svědomí řadu deliktů souvisejících s drogami, zbraněmi i ublížením na zdraví.

silen ( 9. února 2019 17:36 )

...a jelikož se v té zprávě alibisticky neuvádí jeho národnost, původ ani barva pleti... tak to byl tutově cikán nebo nějaký přivandrovalec...

Zobrazit celou diskusi