Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trumpovi vyrazili na stejky. Melanie se pak ani nepřevlékla

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
29. července 2019
13:41

Prezident Spojených států Donald Trump si s manželkou Melanií o víkendu zašel na romantickou večeři do washingtonského steakhousu BLT Prime, který se nachází v jeho hotelu Trump International Hotel. Pár strávil u stolu 2 hodiny, kde spolu nerušeně rozmlouvali a vychutnávali si jídlo, zdálo se, že nechtějí být rušeni. Nakonec ale první pár překvapil své fanoušky, když jim při odchodu věnovali zlomek své pozornosti. Zdá se, že i přes silnou snahu demokratů podat na Trumpa ústavní žalobu, je prezident mezi lidmi stále velmi oblíbený. Zprávu přinesl deník Daily Express.

Trumpa doprovázela jeho manželka, která přítomné okouzlila ve smaragdových šatech. Manželé byli příjemně naladěni, první dáma se usmívala a prezident se zastavil „na kus řeči“ se svými fanoušky. „Milujeme tě, Melanie,“ pokřikovali lidé na první dámu, která jim na oplátku zamávala a obdařila je širokým úsměvem, který se u ní jen tak nevídá.

První dáma se nejprve ostýchala, ale pak se šla stejně jako prezident pozdravit s fanoušky. První dáma se nejprve ostýchala, ale pak se šla stejně jako prezident pozdravit s fanoušky. | reprofoto/youtube

Oproti Trumpovi, který si s fanoušky potřásal rukou, bavil se s nimi a ochotně pózoval na fotografií. První dáma se stáhla do pozadí mezi členy ochranky, kteří pár doprovázeli. Nakonec se ale osmělila a i ona se šla s lidmi pozdravit. „Jsou to naprosto skvělí lidí s obrovským srdcem, kteří milují svou zemi a její občany,“ sdělil tisku jeden z fanoušků, kteří před restaurací na Trumpovy čekali.

Na koncert šla bez manžela

Prezident Trump se také lidem pochlubil, že si na večeři pochutnal. První dáma se následně přemístila do Centra J. F. Kennedyho, kde zhlédla vystoupení mladých nadějných umělců. Trumpová na koncert dorazila ve stejných šatech, v jakých byla na večeři.

„Krásný zážitek v Centru J. F. Kennedyho. Děkuju všem inspirativním mladým umělcům, kteří s námi dnes večer sdíleli svůj talent,“ napsala první dáma na svých sociálních sítích, kde sdílela několik snímků z události. „Děkuji všem lidem z centra za to, co dělají pro umění a za to, jakou roli hrají v programech, které dávají mnohým jejich životní příležitost,“ dodala Trumpová.

Trumpová žehlí průšvih z minulého týdne

První dáma minulý týden schytala na twitteru ostrou kritiku, kterou vyvolal její příspěvek, ve kterém oznámila, že začala s vánoční přípravou. Lidé jí vyčítali, že se pokouší jen odpoutat pozornost od kongresového slyšení Roberta Muellera, zvláštního vyšetřovatele FBI, který pátral po ruském vlivu na americké prezidentské volby, a dalších věcí, které se dějí kolem Trumpa.

Trumpové v současné době připravuje státní večeři pro australského premiéra Scotta Morrisona a jeho manželku. Australský premiér se naposledy státní večeře v USA účastnil před 13 lety, hostila ji tehdy manželka exprezidenta George Bushe mladšího Laura Bushová. Pro současnou první dámu je to druhá státní večeře, ta loňská pro francouzského prezidenta Emmanuela Macrona a jeho ženu Brigitte se jí podle kritiků velmi povedla.

Zobrazit celou diskusi