Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivé záběry: Na loď otců s dětmi vyskočil obří žralok

Autor: tva - 
22. července 2019
19:54

Skupina otců a jejich synů se vydala rybařit na lodi do zálivu u pobřeží amerického státu Massachusetts. Výlet se stal nezapomenutelným ve chvíli, kdy před nimi z vody vyplul a vyskočil žralok bílý. Muž jménem Doug Nelson navíc stačil celou událost natočit na mobilní telefon. Informuje o tom web zpravodajské stanice CNN.

V zálivu Cape Cod Bay se mořští predátoři vyskytují každé léto v poměrně hojném počtu. Tento rok je počet případů, kdy přišli žraloci do styku s lidmi, však nebývalé vysoký. Na konci června jiná skupina zaznamenala u pobřeží hejno dvanácti žraloků bílých. Přilehlá pláž musela být kvůli příliš častému výskytu predátorů dokonce na čas uzavřena turistům.

Poslední smrtelný útok se do loňska stal v roce 1936

Jejich přítomnost je často dávána do souvislosti s narůstající populací tuleňů a lachtanů, kteří jsou oblíbeným pokrmem žraloků. Důkazem toho, že dokážou být člověku skutečně nebezpeční, je případ ze září minulého roku. Po útoku žraloka v Cape Cod Bay zemřel šestadvacetiletý muž. V Massachusetts do té doby došlo k úmrtí člověka, které by měl na svědomí žralok, naposledy v roce 1936.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

naidka ( 23. července 2019 19:25 )

To píšeš pokaždé a ještě jak jsou hnusní. Žádný živočich v přírodě neškodí víc než člověk, sores.

naidka ( 23. července 2019 19:22 )

Kde se na lodi otců a synů vzala, že.

naidka ( 23. července 2019 19:19 )

14ti vteřinový záběr, kdy je ze žraloka při bujnější fantazii vidět jenom potápějící se ocas, je skutečně děsivý.

kombucha ( 23. července 2019 17:20 )

A co asi mají žrát, když člověk je připravuje o potravu? Kdyby měli dost své přirozené potravy, neútočili by na lidi, protože by je moře nasytilo. Tak na čí straně je vina a myslím, že oni tu byli první..

panchovilla ( 23. července 2019 16:27 )

Leze mezi predá­tory­....hm­mmm,vez­me tam dítě hmmm,je tam pláž hmmm....Američanům fouká v hlavě vítr,to by neudělal imbecil z Bohnic

Zobrazit celou diskusi