Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dovolenkový ráj Čechů v plamenech. Na chorvatském ostrově evakuovali 10 tisíc lidí

Aktualizováno -
16. července 2019
10:53
Autor: ČTK, for - 
16. července 2019
10:35

Kvůli požáru, který v noci na dnešek vypukl v borovém lese na chorvatském ostrově Pag, evakuovali hasiči 10.000 lidí. Požár ohrožoval kluby a diskotéky nedaleko letoviska Novalja. Informuje o tom chorvatská televize N1, podle které nikdo neutrpěl zranění.

V současnosti se na pláži Zrće u Novalji koná festival Fresh Island, na který jezdí především turisté ze zahraničí. Plameny se rychle šířily a dostaly se blízko tohoto místa.

Vyděšení návštěvníci utíkali co nejdále od požáru, někteří natáčeli videa a na sociálních sítích s žertem uváděli, že si festival moc užili. 

 Jeden z návštěvníků festivalu Jess Stoey se o svém hrůzném zážitku podělil s listem Mirror: „Plameny byly dvakrát tak vysoké jako stromy. Rozhodli jsme se hned odejít. Mnozí návštěvníci zaznamenali požár, ale jen si ho natáčeli a nic nepodnikali, tak jsme se rozhodli vypadnout, než začne ohromná tlačenice,“ řekl.


Na některých videích je v pozadí slyšet zvuk pořadatelů, kteří se snaží neustálým hlášením uklidňovat lidi, aby nepanikařili a opouštěli prostor festivalu spořádaně. 

Ráno se hasičům podařilo dostat oheň pod kontrolu, uvedl starosta Novalji Ante Dabo. K hašení použili i několik letadel.

Zobrazit celou diskusi