Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z přehlídkového mola do uprchlického centra. Krásné modelce doma hrozilo bičování

Autor: Darina Jíchová - 
5. července 2019
18:24

Íránská modelka Negzzia (29) byla nucena utéct ze země, hrozilo jí totiž bičování a vězení. Potrestaná měla být za odhalené snímky, které sdílela na svém instagramu, porušovaly prý přísné íránské morální zákony. Modelka nějaký čas žila jako bezdomovkyně v Paříži, původně ve Francii chtěla zažádat o azyl a pokračovat ve své kariéře, skončila ale na ulici. Nyní pobývá v jednom z uprchlických center, uvedl deník Daily Mail.

Fotky, na kterých se Negzzia objevovala polonahá, jsou podle úřadů v rozporu s íránským náboženským zákonem. Dívka z domova musela uprchnout v roce 2017, její snímky byly označeny za „neslušné“ a „amorální“ a úřady pro ni poslaly členy revoluční gardy.

Modelka uvedla, že je „hrdá na to, že tímhle způsobem porušila právo, které nijak nerespektuje ženy“. Z Íránu nejdříve utekla do Turecka a odtud se vydala do Paříže. Nepodařilo se jí najít místo v módním průmyslu a musela žít na ulici, v listopadu 2018 ve Francii požádala o azyl a žije pod ochranou francouzského migračního úřadu OFPRA.

Případ modelky řeší vláda

S francouzským deníkem Le Parisien promluvila o těžkostech, kterým denně čelí. „Jeden den jsem musela prodat kabelku i s oblečením, abych měla na jídlo, dali mi za to 250 korun. Mám problém najít si jakoukoliv práci, abych měl pravidelný příjem, docházejí mi zdroje,“ svěřila se novinářům. Dodala, že často musela nocovat v parku na lavičce.

Díky pozornosti médiím se Negzzie podařilo najít střechu nad hlavou, dočasně teď žije v uprchlickém centru pro žadatele o azyl. Její případ přezkoumává vlády. Ministr vnitra Christophe Castaner uvedl, že je s Íránkou v kontaktu a slíbil, že se kauze bude plně věnovat.

„Jsem hrdá žena, která opustila svou komfortní zónu, porušila jsem všechna pravidla a osvobodila jsem se od íránských přísných zákonů,“ prohlásila o sobě Negzzia.

 

throphuvmi ( 5. července 2019 23:08 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Zobrazit celou diskusi