Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Muži (†65) utrhl v dovolenkovém ráji nohu žralok. Zoufalému boji o život přihlížela i manželka

27. května 2019
11:40

K útoku žraloka došlo na pláži Kaanapali na havajském ostrově Maui. Pětašedesátiletý muž z Kalifornie si šel v sobotu ráno zaplavat. Zhruba 55 metrů od břehu ho napadl žralok, záchranáři a další svědkové muže vytáhli z vody a poskytli mu první pomoc. Bohužel se jim ho nepodařilo oživit, jejich snaze přihlížela manželka oběti. Jedná se už o třetí útok predátora v této oblasti, informovala stanice CNN.

Totožnost oběti zatím nebyla zveřejněna, několik svědků místnímu tisku sdělilo, že se jednalo o optika Thomase Smileya. Podle mluvčího mauiských úřadů Dana Dennisona rodina uvedla, že si muž odešel zaplavat v půl deváté ráno tamního času. Podle výpovědí svědků a plážových plavčíků se Kaliforňan pohyboval asi 55 metrů od břehu, když došlo k útoku.

Když byl muž vytažen z vody, byl v bezvědomí a nereagoval na podněty. Lidé se ho pokoušeli oživit, až do příjezdu záchranky. Po převozu do nemocnice byl napadený prohlášen za mrtvého.

Muž přišel o nohu, měl ránu na břiše a na zápěstí

„Když ho vytáhli na pláž, viděla jsem krvácení v oblasti břicha. Kousanec měl i na zápěstí, vypadalo to, že mu žralok odtrhl kus masa. Pak jsem se dostala blíž, chyběla mu celá levá noha od kolene domů,“ popsala svědkyně Allison Kellerová, dodala, že muži byla poskytnuta první pomoc, včetně masáže srdce. 

Dennison následně oznámil, že na pláž byla umístěna výstraha před žraloky. Podle něj šlo o první útok predátora. Nicméně od počátku roku 2019 došlo na Havaji už nejméně ke 3 napadením. V dubnu žralok zaútočil na pětašedesátiletého turistu a v únoru na surfaře. Jedná se však o první smrtelný útok na Maui od roku 2015.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi