Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Čím učarovala Gatesovi? Porazila ho ve hře! Manželka šéfa Microsoftu odhalila i tajemství

Autor: Darina Jíchová - 
23. dubna 2019
20:00

Melinda Gatesová, manželka druhého nejbohatšího člověka na světě Billa Gatese, ve svém novém životopisu Okamžik pozvednutí, z anglického originálu The Moment of Lift, vypověděla, jak „získala srdce“ miliardáře a spoluzakladatele Microsoftu Gatese. Pár spojuje společná láska k puzzle, různým rébusům a záhadám. Okouzlila ho prý, když ho porazila při matematické hře. Gates si jí také nesmírně váží za to, že jejich dětem dala své dívčí jméno, Frenchová, aby skryla jejich identitu, napsal deník Daily Mail.

Gatesovi jen zřídkakdy nechávají nahlédnout do svého soukromí, o to víc bylo očekávané vydání životopisu Gatesové. Miliardářova manželka vypráví, že svého budoucího manžela potkala v práci, zmiňuje se o svém předchozím vztahu, uvádí, že ji předešlý partner týral. Gates ji pozval na večeři, při které zjistili, že je spojuje láska k puzzle, zcela mu učarovala, když ho porazila v matematické hře.

Gatesová rovněž píše o tom, že všechny tři děti, Jennifer, Phoebe a Roryho, do školy přihlásila pod svým dívčím příjmením, čímž jim poskytla téměř naprostou anonymitu. Nikdo si tři Frenche nespojoval s miliardářem Gatesem. Díky tomu měli jejich potomci „relativně normální“ dětství a dospívání.

„Bill a já jsme rovnocenní partneři.“

V autobiografii vzpomíná na to, když začala pracovat pro Microsoft a seznámila se s Gatesem. Zdůraznila, že ve vztahu je pro ni důležité, aby ji její partner vnímal jako sobě rovnou a ne méněcennou. „Bill a já jsme rovnocenní partneři, doma i v práci, tak by to mělo být,“ píše Gatesová. Dodává také to, že u nich nefunguje tradiční nastavení mužských a ženských rolí. Byl to prý právě Gates, kdo chodil do školy na rodičovské schůzky apod.

Je to vůbec poprvé, kdy prolomila mlčení o týrání, jehož obětí byla ve svém předchozím vztahu. „Veřejně jsem o tom nikdy nemluvila, snažím se tím moc nezaobírat. Na roky mě to připravilo o sebedůvěru, vzalo mi to můj hlas,“ řekla v rozhovoru pro list The New York Times.

Gatesová o týrání ve vztahu: Stát se to může každému

Současně uvedla, že tato část knihy je velmi stručná „z ohledu ke druhé straně příběhu“. Zároveň ale tuto kapitolu svého života chtěla sdílet se světem, protože si něčím podobným prochází a procházely tisíce žen po celém světě.

„Bylo to pro mě velké rozhodnutí, obrovské. Je to jen pár let, co jsem se s tím svěřila přátelům. Když jsem ale začala psát tuhle knihu, věděla jsem, že to tam musím zařadit,“ vysvětlila Gatesová. „Jedním z důvodů je to, že jen hrstka lidí si je vědoma toho, kolik žen si tímhle prošlo. Počet žen, které byly partnerem zneužívány a týrány, je neuvěřitelný,“ doplnila.

„Cítí hanbu i vinu, ztratí sebedůvěru. To byl i můj případ. Píši o tom, aby lidé věděli, že se to může stát komukoli. Popsala jsem jen tolik, kolik jsem uznala za vhodné. Není to pro mě lehké téma. Ten člověk má navíc rodinu, rodiče a sourozence, nikomu jsem nechtěla ublížit,“ rozvedla Gatesová své rozhodnutí. Životopis Melindy Gatesové Okamžik pozvednutí vyšel tento týden.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi