Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pilot chybným přistáním šokoval cestující. Od cíle v Německu byli 840 kilometrů

Let stroje British Airways z letiště London City do německého Düsseldorfu neočekávaně přistál v Edinburghu, (ilustrační foto).
Let stroje British Airways z letiště London City do německého Düsseldorfu neočekávaně přistál v Edinburghu, (ilustrační foto).  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
26. března 2019
19:00

Zdálo se, že pondělní let stroje British Airways z letiště London City do německého Düsseldorfu probíhá výtečně... dokud si cestující neuvědomili, že jejich letadlo přistálo ve špatném městě i ve špatné zemi. Let skončil ve skotské metropoli Edinburghu, vzdušnou čarou zhruba 840 kilometrů.

Aerolinky oznámily, že problém vznikl už ve chvíli, kdy společnost WDL Aviation, která let jménem společnosti British Airways provozuje, dodala nesprávný letový plán. A to jak pilotům zmíněného letu, tak řízení letového provozu. Obě strany tedy dodržovaly stejný letový plán a nebylo jim nic podezřelého.

Přehmat společnosti, nemilé překvapení pro cestující

Společnost WDL uvedla, že se snaží zjistit příčinu „zjevně nešťastného přehmatu“. Letadlu bylo v Edinburghu doplněno palivo a odstartovalo, tentokrát přímo do Düsseldorfu, napsala agentura AP. Pasažéři letu svou nelibost sdíleli na sociálních sítích. „Můžete mi prosím vysvětlit, jak došlo k tomu, že můj let z Londýna do Düsseldorfu skončil v Edinburgu?“ rozčiloval se jeden z cestujících na svém twitteru.

„Zajímavé, nemyslím si ale, že někdo na palubě uvítal tenhle záhadný let,“ připojil se k četným stížnostem další pasažér. „Snaží se nám namluvit, že to bylo odklonění letu, ale připadá nám to spíš jako chyba,“ uvedl další.

„Nekontrolovali nám ani letenky“

V letadle cestoval také Chris McGrillen, který svůj zážitek sdílel s novináři listu Daily Mail. „První oznámení o tom, kam vůbec míříme, přišlo až těsně před přistáním. Nekontrovali nám ani letenky,“ vypověděl. Někteří pasažéři ale celou věc vzali s humorem.

„Dobrý tah, letenka se záhadnou destinací. Kde jste, se dozvíte, až na místě. Jsem si jistý, že Düsseldorf je pěkný, ale Edinburg je Edinburg,“ bavil se jeden pasažér na twitteru. Incident s úsměvem přijala i správa letiště v Edinburgu. „Jsme připraveni uvítat cestující z celého světa, ale pondělní přílet letu BA3271 byl stejným překvapením pro ně i pro nás,“ prohlásil mluvčí letiště.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi