Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hlavní město zmizelo pod bílou pokrývkou. Kroupy překvapily Indy v Novém Dillí

Autor: Darina Jíchová - 
9. února 2019
13:00

Indy v hlavním městě Nové Dillí překvapily kŕoupy. Indickou metropoli zasáhla bouře, která s sebou přinesla intenzivní krupobití. V ulicích a parcích zůstala po bouřce bílá pokrývka, která naprosto fascinovala místní. Indové začali okamžitě sdílet fotky „spouště“ na sociálních sítích, někteří situaci přirovnávali k zasněženému Chicagu. Na rozdíl od Američanů ale Indové v Novém Dillí nemrznou, uvedla stanice BBC.

Kroupy Indy šokovaly, z bílé pokrývky ale byli nadšení. Pořízenými snímky kroupů velikosti višní se chlubili hlavně na twitteru. „Krupobití nejsou pro Nové Dillí zase tak neobvyklá, ale nedochází k nim často,“ vysvětlil americký meteorolog Jason Nicholls.

Krupobití v indickém Novém Dillí, (7.02.2019). Krupobití v indickém Novém Dillí, (7.02.2019). | reprofoto/twitter

Kvůli nepříznivému počasí muselo být odkloněno více než 30 letů, 16 vlakových spojů mělo zpoždění. Bouře s sebou přinesla také pozitivum, pročistila znečištěný vzduch, se kterým Nové Dillí dlouhodobě bojuje.

Na severu Indie hrozí laviny

Po přeháňkách se ochladilo na 7 stupňů, což je dva stupně pod průměrem. Nejvyšší teploty se letos pohybují kolem 19,1 stupně, to je dokonce o 4 stupně méně než obvykle. V severní Indii v posledních dnech silně sněží. Úřady v oblasti varovaly před možnými lavinami, mnohé školy byly kvůli počasí uzavřeny.

 

Zobrazit celou diskusi