Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Další útok žraloka: Isabella (15) unikla jen o vlásek, predátor ji kousl do nohy

Autor: Darina Jíchová - 
16. ledna 2019
12:08

Austrálie zaznamenala další útok žraloka, během ledna už nejméně třetí. Tentokrát k němu došlo u perthského pobřeží. Patnáctiletá Isabella Brettová-Jensenová plavala nedaleko pláže, když ji napadl predátor, a to v poměrně mělké vodě. Dívka utrpěla hluboké rány na levé noze a chodidle, naštěstí přežila. „Odpadl mi kus masa,“ sdělila teenagerka australské stanici Nine News.

Brettová-Jensenová uvedla, že se nejprve domnívala, že stoupla na ostrý kámen. Pak ale cítila, jak se jí něco „přicuclo“ na nohu. Všimla si žraloka a rychle utekla z vody. Dodala, že byla v naprostém šoku, když viděla krvavou stopu, kterou za sebou zanechala. Ještě více ji vyděsilo, když jí z rány odpadl nejen kus kůže, ale i masa.

Všude kolem byla krev! 

„Snažila jsem se mu vykroutit,“ řekla reportérům. „Jak jsem utíkala, všude kolem byla krev. Na pláži jsem viděla, jak mi odpadají kusy nohy, nebo masa. Zůstaly mi tam stopy po zubech,“ popsala své zranění. Na pláži zkolabovala. Dívka byla následně převezena do nemocnice, rána si vyžádala několik stehů. Brettová-Jensenová doufá, že brzy bude moct zpátky do vody.

Žralok, který žere žraloky

Podle ošetřujícího lékaře dívku napadl žralok kobercový. Jedná se o nenápadného plochého tvora, který připomíná mořského ďasa a často je téměř neviditelný. Patří ale mezi nebezpečné predátory, neútočí jen na lidi, jeho kořistí jsou také další žraloci.

Žralok kobercový je schopný sežrat i jiného žraloka, (ilustrační foto). Žralok kobercový je schopný sežrat i jiného žraloka, (ilustrační foto). | reprofoto/twitter

Austrálie se v poslední době potýká s nárůstem žraločích útoků. Minulý týden byly napadeny dvě ženy, devítiletá holčička a její babička, obě skončily s lehkými zraněními. Dnes ráno byl spatřen žralok u břehů Sydney, kroužil kolem lodi, na které vypukl požár. Skupinka čtyř lidí čekala na příjezd pobřežní hlídky, zároveň však kvůli parybě nemohli utéct před ohněm.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Vilikus ( 16. ledna 2019 18:35 )

Pane vemte si něco mokrého na hlavu(ve vašem případě alobal)a zjistěte si jak jsou žraloci užiteční.

Zobrazit celou diskusi