Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Policisty při sledování střelce přejel vlak. Smrti mladých tátů lituje i starosta

Autor: ČTK, nkov - 
18. prosince 2018
09:40

Pronásledování údajného střelce se stalo osudným dvojici amerických policistů, které v pondělí večer srazil na předměstí Chicaga vlak. Člověka se zbraní, který patrně v místě střílel, policie později zadržela, informovala agentura AP.

Chicagská policie používá k detekci střelby technologii senzorů, které monitorují výstřely a policisty automaticky upozorní. Eduardo Marmolejo (37) a jeho mladší kolega Conrad Gary (31) se na základě takového signálu vydali v předměstské oblasti South Side za mužem, kterého považovali za pachatele střelby.

Nehledě na nebezpečí jej pronásledovali přes koleje, po nichž projíždějí příměstské vlaky. Jednomu z nich se však nestihli vyhnout.

Vlak je srazil v místě vzdáleném od jakékoli zastávky a policie odhaduje, že jel rychlostí okolo sta kilometrů v hodině. „Smutek nad jejich ztrátou nelze vyjádřit slovy,“ řekl novinářům starosta třetího nejlidnatějšího amerického města Rahm Emanuel, podle něhož byli oba muži otci mladých rodin.

Rizikové povolání

Podle policejního důstojníka Eddieho Johnsona případ dokládá, s jakými riziky se policisté potýkají, když mají zpacifikovat ozbrojeného člověka, který z jakéhokoli důvodu začne na veřejnosti střílet.

„Často říkám, že vůbec nejnebezpečnější věc, kterou může policista dělat, je odebrat zbraň ozbrojenému jedinci,“ dodal Johnson.

Video  V Chicagu srazil vlak dva policisty. Snažili se dopadnout ozbrojeného pachatele  - Twitter/Richard Ray
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi