Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Na 50 tisíc žen zabil partner nebo příbuzný. Umírá jich šest za hodinu

Autor: peb, ČTK - 
24. listopadu 2018
10:15

Na světe zemřelo loni násilnou smrtí 87 tisíc žen, z toho na 50 tisíc, tedy 58 procent, zabil partner nebo další člen rodiny. Každou hodinu je v rámci rodiny nebo partnerského vztahu zabito šest žen, vyplývá z údajů, které v pátek podle agentury APA zveřejnil Úřad OSN pro drogy a kriminalitu (UNODC).

Poměrně nejvíce ženských obětí vražd vykazuje Afrika, kde byly v roce 2017 svým partnerem zabity tři ženy ze 100 tisíc. V Evropě takto neblaze skončilo 0,7 procenta žen, což je nejméně na světě.

V absolutních číslech však bylo nejvíce ženských obětí vražd souvisejících s rodinnými nebo partnerskými vztahy zaznamenáno v Asii - přibližně 20 tisíc.

UNODC v této souvislosti vyzval politiky, aby se zasadili o potírání nerovnosti mezi pohlavími a diskriminace. V neděli je Mezinárodní den proti násilí na ženách a tímto dnem podle APA začíná celosvětová kampaň 16 dní proti násilí na ženách a dívkách. Potrvá do 10. prosince, což je Mezinárodní den lidských práv.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Taurus70 ( 24. listopadu 2018 14:39 )

To reknete nasi sousedce od vedle ,policajti si nejdriv mysleli ze je to sranda ze napada stokiloveho chlapa ale kdyz ji pacifikovali do smichu nebylo ani jim a to ma ta sragorka tak 60 kg i s cihlou v kapse.Zvlastni je ze byla za dve hodky doma vysmata jak slunecnice a to se nebavme o tom co umite damy udelat s psychikou manzela ze?Porad narikate a podivejte se jak se statistiky zacinaji vyrovnavat.

petrw ( 24. listopadu 2018 12:00 )

to je sice pravda ale jestli nektera se kchurvi a nestara se o rodinu nebo je stále pod parou,ci pod fetem zaslouzila by poradne naflakat hubu!

hedvicka ( 24. listopadu 2018 11:55 )

No to je fakt hrůza - tato statistika - za jakékoliv fyzické násilí na ženě, které je prokázáno, musí být takový "hrubián" vždy poslán na těžké práce, 1x denně vodu s plátkem chleba, věřím, že by to mnohé "ty hrubiány" přešlo, podívejte se tady vedle na jejím tyranem zmordovanou Ivetu B., které se nikdo z té její tupé branže nikdy nezastal a přitom mnozí věděli, jak to tam u nich chodí, ale zřejmě to věděli i její blízcí, sousedé,zřejmě i někteří známí Ivety, to je ta naše trapná demokracie, na kterou si tu mnozí, hlavně politici, hrají, ale ti politici by měli zrovna o násilí na ženách hodně hlasitě mluvit a hlavně hodně hlasitě vytvořit zákony o nekompromisním již shora uvedeném postihu /tvrdá práce, k jídlu chléb s vodou/.

spliny ( 24. listopadu 2018 11:12 )

Jen velcí p.o.s.e.r.o.vé si dovolují na ženy díky přírodě že je obdařila větší silou!!! je to zbraň slabocha mlátit slabší pohlaví, stejné jako by žena mlátila děcko, také ho přepere. Obyčejně jsou to tací co se bojí jiných chlapů tak se vyřádí a machrují na ženy.

Zobrazit celou diskusi