Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zapeklitý brexit: Neexistuje jiný plán, varuje Mayová před návratem na začátek

Autor: ČTK, pk - 
18. listopadu 2018
09:12

Britská premiérka Theresa Mayová nevidí žádnou alternativu k plánu odchodu Británie z Evropské unie, který předložila v tomto týdnu. Premiérka to napsala v komentáři v listu The Sun. Někteří z jejích ministrů chtějí, aby návrh brexitové dohody změnila.

„Žádný alternativní plán na stole neleží. Neexistuje žádný jiný přístup, na němž bychom se s EU mohli dohodnout,“ napsala Mayová. „Pokud poslanci dohodu zamítnou, jednoduše nás postaví zpět na začátek. To by znamenalo další rozpory, další nejistotu a neschopnost naplnit hlasování britských občanů,“ dodala.

Mayová nyní bojuje o záchranu návrhu dohody před hlasováním v parlamentu po rezignaci několika ministrů a otevřeným výzvám k jejímu odstoupení ze strany kritiků navrhované brexitové dohody, která podle některých činí z Británie vazalský stát.

Euroskeptičtí členové kabinetu, včetně ministra obchodu Liama Foxe a ministra životního prostředí Michaela Govea, na Mayovou tlačí, aby návrh brexitové dohody změnila. Většina komentátorů má za to, že podoba dohody o brexitu zkorigovat už nepůjde.

Andrej Babiš se setkal s britskou premiérkou Theresou May:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi