Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Obavy z pandemie: Opičí neštovice děsí Brity, lékař se nakazil od pacienta

Autor: ula - 
30. září 2018
21:05

Ve Velké Británii se objevil už třetí člověk, který se nakazil opičími neštovicemi. Lékař se nakazil od pacienta, kterého ošetřoval. O případech informuje web Daily Mail. Britská vláda se nyní snaží najít všechny, kteří přišli s nakaženými do kontaktu. Obávají se totiž pandemie.

První případ se objevil podle portálu už 7. září u Nigerijce, který pobýval na námořní základně v Cornwallu.

Lékaři se domnívají, že virus, jehož následky mohou být smrtící, se do Anglie dostal právě z Nigérie. Opičí neštovice se přitom v zemi neobjevovaly od roku 1978. Více případů se v Nigerii objevilo během září loňského roku. Z 89 nakažených zemřelo šest lidí.

Úředníci odhadují, že v současné době žije v Británii 190 tisíc Nigerijců. Mezi prvotní příznaky opičích neštovic patří horečka, bolesti hlavy a zimnice, postupně se objevuje na těle vyrážka.

Opičí neštovice přenáší divoká zvířata a lidé se mohou nakazit přímým kontaktem s nimi. Nemoc se ale šíří kapénkami, člověk se může nakazit, i když se dotkne nakaženého nebo kontaminovaných předmětů. Člověk, který je virem zasažen, se obvykle do pár týdnů vyléčí, ve výjimečných případech však může nakažený i zemřít.

kartona ( 1. října 2018 09:27 )

Jaký je rozdíl mezi opičími a planými neštovicemi? Já jsem byl očkován proti černým neštoicím a prodělal jsem ty plané.

mandat ( 1. října 2018 05:59 )

Podekujte Merkel, za to, ze taha migranty z Afriky a Blizkeho vychodu do Evropy.V Evrope rocne umira na nezname infekce 10 milionu Evropanu, tedy uplne zbytecne.Nemluvi se o tom,rozdeluje se to lokalne a vymlouva se na oslabeny imunni system.Budeme umirat jako Indiani,kdyz k prisli Spanele take dotahli nezname nemoce.Jinak se teste na tuberkulozu, svrab,syfilis,AIDS,lepru a jine parazity, Zapadni Evropa jich ma dost.Kazdy druhy African,co prijel do Evropy je nakazeny.

ilonka.sal...@... ( 1. října 2018 00:01 )

angláni sami jste si je tam dobrovolně natáhli...s tím vším jste mohli..museli počítat...no legrace to není...hlavně si to tam to svinstvo nechte...

mirkli ( 30. září 2018 22:48 )

Dobrý!

gabreta ( 30. září 2018 22:30 )

Neblbni. Zejtra se dozvíš, že to byli Putinovo agenti!!!

Zobrazit celou diskusi