Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Macronův „milenec“ má další průšvih: Číšnici mířili pistolí s kumpány na hlavu

Autor: Darina Jíchová - 
30. září 2018
09:15

Bývalý blízký spolupracovník francouzského prezidenta Emmanuela Macrona Alexandre Benalla míří spolu s dalšími muži na téhle fotce jeho zbraní na hlavu servírky. Snímek uveřejnil francouzský investigativní server Mediapart.fr a jedná se prý přitom o stejnou zbraň, kterou Benalla používal i během své práce pro prezidenta. Někdejší Macronův blízký muž je vyšetřován kvůli květnovému incidentu, kdy v policejní výstroji napadl demonstranty v Paříži. Spekulovalo se o něm také jako o Macronovu milenci.

Na fotce jsou kromě Benally další členové Macronovy ochranky a servírka. Benalla minulý týden vypovídal před výborem Senátu. Tématem výslechu bylo, co přesně muž pro Elysejský palác dělal. Benalla popřel, že by byl Macronův bodyguard, byl spíš jeho manažer.

Benallovy lži

Přišla otázka i na to, proč tedy Benalla u sebe nosil zbraň, když nebyl člen ochranky. Prý ji měl jen pro svou ochranu, nicméně publikované „selfie“ vypovídá o něčem jiném. Benalla má sice zbrojní pas a ve službě pro prezidenta měl speciální povolení zbraň nosit, během Macronovy volební kampaně nicméně toto povolení neměl.

Ve Francii navíc platí přísné zákony o kontrole zbraní, Benalla jich touto fotku hned několik porušil. Navíc snímek protiřečí několika jeho prohlášení.  Francouzskému deníku Le Monde například sdělil to, že během Macronovy kampaně nebyl ozbrojen. Sám dokonce uvedl, že k tomu neměl povolení.

Podle správy francouzské policie mohl mít během kampaně zbraň u sebe jen v hlavním štábu Macronova sboru. „Nechtěl jsem poškodit Macronovu reputaci, zbraň jsem bez povolení nikde nenosil,“ citovali jeho slova novináři Le Monde. Bistro, kde byla fotka pořízená, se ani v nejmenším nenachází u místa, kde měla Macronova kampaň svou centrálu.

Fotka je prý podvrh

Mediapart nezveřejnil jméno servírky, ani neuvedl, jak se jim fotografii podařilo získat. Benalla celou věc označil jako „falešné zprávy“ a uvedl, že se nikdy se zbraní v ruce v žádné restauraci vyfotit nenechal. Snímek podle něj neexistuje.

Macronova popularita klesá

Skandál s Benallou vyvolal dosud největší krizi Macronovy vlády, jeho sympatie dokonce klesly pod 29 %, což je nejníže od jeho zvolení. Veřejnost nejvíce pobouřila Macronova reakce, prezident propustil Benallu až po značném nátlaku okolí. Jeho kancelář navíc o incidentu věděla už od května, kdy k němu došlo. Vše ale tajili.

Okamžitě se objevily spekulace o tom, jaký je přesně vztah mezi Benallou a Macronem. Přestože prezident veřejně vystoupil s prohlášením, že „Bennala nikdy nebyl mým milencem“. Kritiky to neutišilo.

 

rbwtrnava ( 3. října 2018 09:52 )

to je hnus, ale co cakate, ked date moslimom zbran. A moslim si so zenou normalnu fotku neurobi, obzvlast, ak je to napr. beloska. To ci ja Macron gay resp ako je to vlastne s jeho priatelkou-babickou je jedno, ako dalsi europan nebude mat potomka a nech je jeho orientacia akakolvek, urcite na neho maju peknu spinu, ked ho drzia nakratko a plni vsetky poziadavky Brusselu a Markelovej

montevideo ( 30. září 2018 11:26 )

Škoda, že Makaron není upřímný. Ten první pán by byl určitě elegantnější, než je současná první dáma.

aIIahakbar ( 30. září 2018 11:10 )

Ta jeho exhumovaná souchotina je dobrá!

montevideo ( 30. září 2018 11:08 )

Sladká, duhová Francie !

panamira ( 30. září 2018 10:59 )

Myslíte, že ten fousatý dělá mamku? Jak si mohli zvolit takového vůdce???

Zobrazit celou diskusi