Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Španělský festival se vymkl kontrole: Býk s hořícími rohy bodal turistu

Autor: ital - 
21. srpna 2018
19:04

Ve městě Ademuz ve Valencii diváci zachytili video z průběhu festivalu Bous al Carrer. Snímky zobrazují zuřícího býka, jak bodá svými rohy ležícího turistu a hází s ním sem a tam. Přihlížející se snaží býka odlákat, avšak ten v útoku nepřestává. Festival byl ihned po incidentu zastaven a muž převezen do nemocnice.

V průběhu španělského festivalu, který se vymknul kontrole, běsnící býk nabral na rohy turistu a opakovaně s ním pohazoval a dupal po něm. Incident se odehrál ve městě Ademuz poblíž Valencie ve východním Španělsku. Na videu je vidět, že býk má na rozích připevněné hořící dřevěné koule.

Diváci se zoufale snažili býka odlákat. Zvíře však pokračovalo v útoku, dokud muž nezůstal ležet bezvládně na zemi.

Nyní je pětačtyřicetiletému muži poskytována zdravotnická péče v nemocnici v sousedním městě Zaragoza. Dle lékařů utržil četná zranění, včetně krevní sraženiny v mozku. Dobře však reaguje na léčbu a přežije.

Býčí show se koná v závěrečných dnech festivalu. Místní úředníci sdělili, že veškerá bezpečnostní opatření byla dodržena a raněný byl bezprostředně převezen do nemocnice v blízkém městě Teruel předtím, než jej přemístili do Zaragozy.

„Nejednalo se o žádného nováčka. Již několikrát se festivalu zúčastnil. Častokrát přijížděl právě v tuto dobu,“ řekl mluvčí městské radnice Ademuz.

Festival se ve městě pořádá každý srpen. Je obvyklé, že se býkům připínají na rohy zapálené koule, pro větší atraktivitu divákům.

K útoku došlo několik dní po jiném incidentu při býčí show na festivalu ve vesnici Chiva, rovněž ve Valencii. Býk utekl a vrhnul se na diváky stojící na úzké ulici. Dva lidé museli být převezeni do nemocnice, ale žádný z nich neutrpěl vážná zranění.

bibijana ( 21. srpna 2018 20:29 )

naidka: Tato jejich zrůdná tradice je jednoznačným týráním zvířat!!! Tento stát nemá co v Evropské únii dělat!!! Jsou to primitivové, tohle by jim evropský parlament měl zakázat!!!

y1xcvbnm ( 21. srpna 2018 20:21 )

kdyby je probodal všechny - imbecily, jen dobře, tohle není týrání zvířat???? Hnus

naidka ( 21. srpna 2018 20:18 )

To jsou hovada, ti španěláci . Oni pověsí býkovi na rohy zapálené louče, aby se ještě víc rozběsnil! Málo jich zadupal, měl je sejmout všechny.

hafblaf ( 21. srpna 2018 20:07 )

Odporné zvyky primitivních chudáků.

Zobrazit celou diskusi