Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Macron v Nigérii „zapařil“ v nočním klubu. S jeho o 25 let starší ženou to nebylo

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
5. července 2018
20:31

Francouzský prezident Emmanuel Macron si oficiální návštěvu Nigérie zpestřil bujarým večerem. Užíval si v nočním klubu Svatyně nová Afrika, kde se Nigerijci scházejí k tanci i oslavám. Příležitost využil k prezentaci plánovaného festivalu africké kultury, který se má v roce 2020 konat v Paříži. Obvyklé exotické tanečnice i pokuřování marihuany ale tentokrát v místním klubu chyběly, napsala agentura AP. Ale nebyla u toho ani Macronova o čtvrt stolelí starší první dáma Brigitte Macronová.

Co se stane ve svatyni, ve svatyni zůstane,” řekl Macron nadšenému davu v nočním klubu v západonigerijském městě Lagos. Francouzský prezident byl ve svých 23 letech v Nigérii na stáži a úterní večer prý sršel tou africkou energií, kterou zde tehdy objevil, uvedl politik na svém Twitteru.

Macron brojí za úspěšné Afričany

Macron se při návštěvě Nigérie setkal mimo jiné s tamní hlavou státu Muhammaduem Buharim, s nímž jednal o bezpečnostní situaci v oblasti Sahelu a Čadského jezera. Právě v této oblasti se v současné době stupňují hrozby ze strany extremistů z organizace Boko Haram i skupin napojených na radikály z takzvaného Islámského státu.

Francouzský prezident také vyzval k vytvoření oboustranně výhodného řešení migrační krize, uvedla agentura AFP. Zdůraznil přitom, že to je třeba hledat v podpoře afrických států, jako je Senegal, Pobřeží slonoviny a Nigérie, které pro mladé lidi nejsou ekonomicky atraktivní. Potřebujeme, aby Afričané uspěli (ekonomicky) v Africe,” řekl podle AFP Macron.




agfor ( 6. července 2018 12:33 )

Macron dělal nábor na uprdlíky, kteří se umějí aspoň podepsat.

Zobrazit celou diskusi