Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Myslel jsem si, že mě jdou zastřelit! Bachař poděkoval vězňům, kteří mu zachránili život

Autor: ana - 
24. února 2018
21:08

Před necelým rokem obletělo svět video, na kterém skupinka vězňů poskytla první pomoc svému bachaři, kterého skolil infarkt. Resuscitaci zahájili i s nasazenými pouty. Dozorce jim nyní poděkoval. „Nejprve jsem si myslel, že mě jdou zastřelit!“

Vězeňský dozorce Gary Grimm šel loni v červenci jako každé ráno do práce. Před dvacet let pracuje ve státní věznici v Texasu. Tohle ráno však bude jiné než ostatní. Život mu totiž zachrání vězni, které zde pravidelně hlídá.

Myslel jsem, že mi vezmou zbraň

Když Gary zavřel vězně za mříže, udělalo se mu nevolno. Sesunul se na nejbližší židli. Toho si však všimla skupinka vězňů. Ti vykopli mříž, která naštěstí nebyla postavena z kvalitní oceli, ale sloužila jen k oddělování společného prostoru.

Okamžitě se vydali za dozorcem. „Myslel jsem, že mi vezmou pistoli a zabijí mě anebo ukradnou klíče a utečou,“ řekl Gary. Nic z toho se však nestalo. Muži i s pouty začali bachaři, který ztratil vědomí, masírovat srdce a volat na další strážné.

 

Zachránili mu život

Vězni projevili neskutečnou lidskost. „Nebýt jich, tak je již po mně. To, že zavolali stráže a začali s masáží srdce, mě zachránilo. Moc jim za to děkuji,“ nechal se v nedávném rozhovoru pro texaskou televizi slyšet Gary, který dále řekl, že tito muži projevili více lidskosti, než kterýkoliv člověk na ulici.

Gary již jako bachař nepracuje. Otevřel komunitní centrum, kde se věnuje práci pro lidi bez domova a malé děti.

diskutujici ( 25. února 2018 08:13 )

Vsimli jste si, ze tam taky chodi v cuklach s ponozkama? A ze pry jenom cesi ;-)

Lucio1 ( 24. února 2018 22:50 )

Načež tam dali pořádnou mříž aby se něco podobného nemohlo opakovat..

Zobrazit celou diskusi