Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Uvítání jak pro královnu. Jihokorejci doufají, že Ivanka Trumpová přivede otce ke Kimovi

Autor: Darina Jíchová - 
20. února 2018
18:24

Jihokorejci připravili pro Ivanku Trumpovou uvítání hodné pro královnu. Dcera amerického prezidenta Donalda Trumpa se má zúčastnit závěrečného ceremoniálu zimní olympiády v Pchjongčchangu. Jižní Korea a zvláště pak prezident Mun Če-in na ni chtějí dobře zapůsobit. Doufají, že by potom mohla přesvědčit otce, aby přijal pozvání na setkání s vůdcem KLDR Kim Čong-unem, informoval deník Daily Mail.

Během návštěvy severokorejské delegace souhlasil jihokorejský prezident s Kimovým pozváním do KLDR, které mu tlumočila diktátorova sestra Kim Jo-čong. Mun nyní doufá, že by se jednání mohl zúčastnit i Trump. Ovlivnit ho chce skrze jeho dceru, která míří do Pchjongčchangu. Jihokorejci se dokonce rozhodli, že pro ni na letišti rozvinou červený koberec.

Historický moment. Kim Jo-čong, sestra severokorejského diktátora Kim Čong-una, si potřásla rukou s jihokorejským prezidentem Mun Če-inem. Historický moment. Kim Jo-čong, sestra severokorejského diktátora Kim Čong-una, si potřásla rukou s jihokorejským prezidentem Mun Če-inem. | Reuters

„Vláda ji hodlá zahrnout luxusem, budou se k ní chovat jako k největší VIP osobnosti, která bude na ceremoniálu ,“ napsaly jihokorejské noviny. Cílem Jihokorejců je přesvědčit ji, že přítomnost USA na korejském summitu je klíčová. Mun věří, že Ivanka pak následně nápad přetlumočí otci a ovlivní jeho rozhodnotí. „Ivanka Trumpová je klíč k americké vládě, pokud získáme její podporu, budeme mít i podporu jejich prezidenta,“ uvedl jeden z politiků.

Program pro Ivanku

Předpokládá se, že na letišti na ni na červeném koberci bude čekat sám prezident, který ji pak osobně doprovodí na ceremoniál. Jeden z úředníků Modrého domu rovněž uvedl, že Ivanka a prezident Mun společně dorazí i na poslední disciplínu klasického lyžování. Vláda má pro ni a její děti připraveno spoustu dárků. Společnost jí kromě Muna bude dělat i první dáma Kim Jung-sook.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi