Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Prezident není modelka.“ Na rybařícího Putina podal ruský poslanec udání

Autor: ČTK, pk - 
10. srpna 2017
11:40

Zostra si vyšlápl na ruského prezidenta Vladimira Putina. A to kvůli jeho rybaření na jihu Sibiře. Ruský poslanec Oleg Chomutinnikov na něj dokonce sepsal udání na generální prokuraturu, která by si měla na okolnosti Putinovy dovolené posvítit. Rýpl si i do fotek Putina do půl těla, důvodem udání je však to, že podle poslance Putin porušil ruská bezpečností pravidla, která mají platit pro všechny. A to proto, že na sobě neměl v motorovém člunu záchrannou vestu.

„Myslel jsem si, že mě příběh Putinova rybaření ponechá chladným, ale nestalo se tak. Podíval jsem se na video na prezidentově oficiálním webu – a tam je vidět taková hrůza, až to se mnou trhlo,“ uvedl Oleg Chomutinnikov.

Co ho tak zarazilo? „Vůbec nechrání Vladimira Vladimiroviče: v člunu pluje bez vesty,“ vysvětlil poslanec stížnost, adresovanou přímo generálnímu prokurátorovi.

Skáče do vody i po horách kvůli záběrům, píše poslanec

„Cožpak se smí ohrozit život a zdraví prvého muže státu?! Prezident není modelka. Nesmí být nucen potápět se pod vodu, skákat po horách kvůli pěknému záběru. Vždyť nemáme ani funkci viceprezidenta. Zemi by v případě něčeho nepředvídaného nebylo komu svěřit,“ dodal poslanec oblastního sněmu v Lipecku.

Že by Vladimira Putina někdo nutil k rybaření do půl těla, jízdě na motorovém člunu, potápění se? Podle názoru médií to poslanec Chomutinnikov nepochybně myslel ironicky.

Chomutinnikov vstoupil do politiky v dresu nacionalistické strany Vladimira Žirinovského, ale minulý měsíc přestoupil do uskupení Otevřené Rusko, vytvořeného někdejším nejbohatším Rusem a později nejznámějším ruským vězněm Michailem Chodorkovským.

Pokuta? Pár stovek

Podle listu Moskovskij komsomolec se již dříve našli šťouralové připomínající, že za ignorování záchranné vesty při plavbě v člunu může státní inspekce vyměřit občanovi pokutu sahající od 300 do 500 rublů (asi 111 až 186 Kč). V případě hodnostářů až dvojnásobek.

Záběry z Putinova rybaření naplnily ruská média. Komentátoři předpokládají, že názorná ukázka prezidentovy kondice předznamenává dlouho očekávané oznámení, že čtyřiašedesátiletý Putin se bude ucházet o další šestiletý mandát v čele státu ve volbách, které se odehrají v březnu příštího roku.

VIDEO: Jak Putin ulovil obrovskou štiku 

Video  Jak Putin ulovil obrovskou štiku.  - Facebook / RT
Video se připravuje ...

eliska963852 ( 10. srpna 2017 15:49 )

Zeman se taky svlíká a není to hezký pohled, Babiš močí na veřejnosti a Putin dělá psí kusy, protože má komplexy ze své výšky. Východní burani.

y1xcvbnm ( 10. srpna 2017 14:41 )

Nevidím nikde žádnou modelku ale chlapa na rybách, takových fotek mají rybáři habaděj.

y1xcvbnm ( 10. srpna 2017 13:36 )

Proč by se nevystavoval, náš prezident taky se fotí v trenýrkách na člunu

sores ( 10. srpna 2017 12:17 )

Odpo.rný holokožec, záprdek nevyrostlej, plešatý! Zřejmě trpí narcismem

Zobrazit celou diskusi