Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Britka do Francie vyrazila pro alkohol. Místo vína si dovezla 12 uprchlíků

Těhotná žena se pokusila z Francie propašovat 12 uprchlíků do Británie.
Těhotná žena se pokusila z Francie propašovat 12 uprchlíků do Británie.  (Autor: Spoj)
Autor: Darina Jíchová - 
9. srpna 2017
17:20

Katy Bethelová (28) a Aaron Harris (28) vyrazili do Francie údajně za levným alkoholem. Jejich jednodenní výlet se ovšem změnil v pořádné dobrodružství. Kufr dodávky jim místo beden s vínem zaplnil tucet uprchlíků.

Matka dvou dětí Katy Bethelová si z výletu do Francie, na který se vypravila v létě roku 2015, chtěla přivést něco víc než jen suvenýry. V kufru svého mercedesu se do Británie pokusila propašovat 12 Vietnamců. Bethelová byla v době, když se svým přítelem Aaronem Harrisem podnikla cestu do Francie, v šestém měsíci těhotenství.

Při hraniční kontrole u nich v dodávce policisté objevili 12 vietnamských uprchlíků, jednalo se o 5 žen, 4 muže a 3 děti. Jeden z celníků uvedl, že si všiml, jak zpoza pneumatik vykukuje noha. Obviněná u soudu vypověděla, že nemá ani tušení, jak se k ní do auta uprchlíci dostali.

Bethelová si podle vlastních slov užívala výlet, Harris bujaře oslavoval její těhotenství, rozhodně nezamýšleli převážet uprchlíky. Chtěli si jen nakoupit dost alkoholu na oslavy narození dalšího dítěte. Do Francie se vydali, protože je tam alkohol podstatně levnější než v Británii.

Během soudního přelíčení soudní zástupce poznamenal, že je zajímavé, že se v autě žádný alkohol nenašel. Bethelová na to odpověděla, že se jim během cesty začal ztrácet, popřela, že by vědomě napomáhala nelegálním přistěhovalcům. Soud ji i jejího přítele, který se však k činu doznal, odsoudil. Bethelová byla kvůli svému stavu podmínečně propuštěna.


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi