Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zátah české policie proti nelegálním migrantům: Pátrala v autobusech i kamionech

Autor: Jiří Krušina - 
30. července 2017
20:25

Celorepublikový zátah na řidiče kamionů a autobusů uskutečnila v neděli odpoledne policie. Kontrolovalo se, zda řidiči dodržují doby odpočinku a zda nepašují migranty.

Na hraničním přechodu v Chotěbuzi byli s policisty i pracovníci veteriny. „Jde o součinnost. Veterina nemůže zastavovat vozidla převážející potraviny. My jsme kontrolovali totožnost řidiče, potřebné doklady k řízení, provozu vozidla a jeho stav. Veterina kontrolovala potřebné doklady převážených potravin i to, zda je zboží dostatečně chlazeno,“ uvedl podplukovník policejního prezidia David Bukovský.

Stavěli autobusy

Polští turisté jedoucí k moři byli z kontroly překvapeni. Všichni museli policistům ukázat doklady. „Kontrolovali jsme stejně jako u kamionů, zda řidiči dodržovali bezpečnostní přestávky,“ pokračoval Bukovský.

Hledali migranty

Nejen na severu Moravy, ale také u Plzně policisté pátrali po nelegálních migrantech. „Celostátní akce byla zaměřena i na pátrání po případných nelegálních migrantech,“ dodal Bukovský.

Pokuty a varování

Některé drobnosti policisté řešili s řidiči domluvou. Našli se ale tací, kteří museli sáhnout do peněženky a zaplatit. „Neměl jsem správně připevněný náklad a dostal jsem 500 korun pokuty,“ řekl Leszek z Katowic.

fotrpjotr ( 31. července 2017 01:24 )

Kvůli špatným zákonům dostanou ubytování,jídlo a nemusí se o nic starat. :-/

prycsnima ( 30. července 2017 23:41 )

 Do Jake čeledi patří slimáci?Těžko se jich zbavit!!!

jana999 ( 30. července 2017 21:27 )

migranti jsou zvěř, tak proto ti veterináři

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání