Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

V Trumpově luxusní rezidenci našli nebezpečné jídlo. Hostil tu státníky

Autor: ČTK, kal - 
14. dubna 2017
08:05

Závadné mořské plody, nedostatečně zmrazené maso, rezivějící regály v chladicích boxech a kuchaři bez sítěk na vlasy. To jsou některé příklady celkem 13 porušení norem, které koncem ledna odhalila hygienická inspekce ve floridském letovisku Donalda Trumpa Mar-a-Lago. Jen několik dní poté tu americký prezident hostil japonského premiéra Šinzó Abeho, připomněl list Miami Herald. Minulý týden tu šéf Bílého domu přivítal i čínského prezidenta Si Ťin-pchinga.

Floridští inspektoři navzdory svému zjištění nechali hlavní restauraci a plážový gril luxusního areálu v provozu, protože personál slíbil, že okamžitě zjedná nápravu.

Mezi nejnaléhavější problémy, které inspekce označila za „potenciálně nebezpečné“, patřily vadné ledničky, v nichž bylo skladováno maso při teplotách nad požadovaných pět stupňů Celsia. Další nedostatky zahrnovaly podávání syrových nebo nedovařených ryb bez náležitého zbavení parazitů.

Donald Trump a jeho až nebezpečné potřesení rukou:

Video  Vykloubit rameno a úsměv: Trumpovo potřásání rukou je životu nebezpečné.  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

Trump je v luxusním resortu, který bývá označován za zimní nebo jižní Bílý dům, častým hostem. Rodinná společnost The Trump Organization, která nemovitost spravuje, se k odhaleným nedostatkům zatím nevyjádřila.

Mar-a-Lago koupil Trump v roce 1985. O nadcházejícím víkendu plánuje svou sedmou návštěvu rezidence v Palm Beach ve funkci prezidenta.

Americký prezident Trump s německou kancléřkou Angelou Merkelovou:

Floridská aféra není první, která vrhá nelichotivé světlo na Trumpovy gastronomické aktivity. Časopis Vanity Fair označil v prosinci jeho podnik Trump Grill v přízemí newyorského mrakodrapu Trump Tower za možná nejhorší restauraci v Americe. A s rezidencí Mar-a-Lago může mít Trump i další nepříjemnosti. Zastupitelé Palm Beach totiž zvažují uvalit zvláštní daň na komplex, a získat tak peníze na zajišťování bezpečnosti hlavy státu.

Zobrazit celou diskusi