Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Turistka ohlásila skupinové znásilnění v 5* hotelu. Omdlela po drogách v pití v Indii

Autor: Alexandr Božilov - 
6. prosince 2016
12:55

Skupina Indů měla zdrogovat a znásilnit Američanku přímo v pokoji jejího pětihvězdičkového hotelu v Dillí. Případ se měl odehrát v květnu tohoto roku. Indická policie potvrdila, že se obviněním vážně zabývá.

Napadená žena byla součástí turistické skupiny, která pobývala v Novém Dillí. „Uvedla, že jí někdo něco zamíchal do pití a ona omdlela. Když zase nabyla vědomí, poznala, že byla znásilněna,“ vylíčil v telefonickém rozhovoru se stanicí CNN policejní mluvčí Dependra Pathak.

Nové Dillí má, co se bezpečnosti žen týče, otřesnou reputaci. Podle údajů Národního kriminálního úřadu je v indické metropoli zaznamenáno přibližně čtyřikrát víc znásilnění, než je národní průměr. Právě tam před čtyřmi roky skupina mužů brutálně znásilnila studentku medicíny přímo v autobuse městské hromadné dopravy. Dívka na následky zranění později zemřela. Případu byla tehdy věnována velká mediální pozornost.

Policie už dopadla hlavního podezřelého

Co přesně se stalo na pokoji 30leté Američanky, zatím není jasné. Indické úřady se o případu dozvěděly teprve minulý týden od nevládní organizace, která postiženou ženu zastupuje. „Detaily jsou zatím nejasné. Doufáme, že sem přijede svědčit. Už jsme totiž dopadli hlavního podezřelého. Obvinili jsme ho a on souhlasil, že bude spolupracovat,“ řekl CNN Pathak.

Za rok 2015 bylo v Indii evidováno 34 651 případů znásilnění. Reálné číslo je však mnohokrát vyšší. V některých indických oblastech jsou totiž znásilněné dívky zavrhovány. Traumatizující zážitek si tak nechávají pro sebe. Statistiky rovněž ukazují, že 95 % znásilnění měly na svědomí osoby, které se s oběťmi znaly.

V Indii je znásilnění poměrně běžnou věcí. V Indii je znásilnění poměrně běžnou věcí. | Profimedia

Nebezpečí však hrozí také turistkám. V roce 2014 dostalo doživotní tresty pět Indů, kteří skupinově znásilnili Dánku. Tento rok poslal soud na sedm let do vězení známého indického filmového tvůrce Mahmooda Farooquiho za znásilnění 35leté Američanky. Oba tyto případy se staly v Novém Dillí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi