Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dům hrůzy po Fritzlovi má nové majitele, bude z něj bytový dům

Autor: ČTK - 
6. prosince 2016
06:37

Dům, v jehož podzemí Rakušan Josef Fritzl 24 let věznil a znásilňoval svou dceru, byl prodán za 160 000 eur (4,3 milionu korun). Oznámil to likvidátor Fritzlova majetku Walter Anzböck, napsala v noci na úterý agentura AP. Stavbu v dolnorakouském Amstettenu čeká rekonstrukce, při které se změní v bytový dům.

Předání klíčů se uskuteční v úterý. Novou majitelkou je Ingrid Housková. Její manžel Herbert Houska, který je hostinským, agentuře APA řekl, že dům koupila společně s jistou ruskou investorkou. Podle Housky je čas přestat lpět na minulosti.

„Není možné to tu nechat navěky prázdné. Musíme sem opět vnést život. Do dvou let tady bude dům jako každý jiný,“ dodal.

Někdejší majitel Fritzl se svou znásilňovanou dcerou zplodil sedm dětí, její utrpení skončilo v roce 2008. O rok později byl odsouzen k doživotnímu vězení. Sklep, kde dceru s dětmi zadržoval, byl před třemi lety zalit betonem.

spania ( 6. prosince 2016 12:14 )

V tomto domě nebudou žít lidé šťastný život,i když se přestaví.Bude tam docházet k neštěstím,manželství se budou rozpadat,děti tam budou neklidné a zlé...Muselo by se tam udělat spoustu duchovních věcí,aby se ten dům dal znovu používat a neubližoval ostatním.

Zobrazit celou diskusi